La fața locului, chiar dacă era în jur de ora 3 dimineața, s-au adunat foarte mulți cunoscuți ai celor doi tineri. Pentru Daniel Vicol nu s-a mai putut face nimic, decesul survenind pe loc, iar Mario Iorgulescu a fost preluat de Salvare și dus la cel mai apropiat spital: Elias. Totodată, atipic, secția ATI a acestei unități medicale este închisă de câteva săptămâni pentru renovare, ceea ce înseamnă că erau în imposibilitatea de a primi un pacient, în stare gravă sau nu, pentru o intervenție chirurgicală de urgență.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un puști teribilist a urcat la volanul unui bolid de câteva sute de mii de euro și a apăsat pedala de accelerație până când imaginea drumului se centrase într-un tunel îngust. Acul vitezometrului s-a oprit la 240 de kilometri pe oră, fără nicio urmă de frânare, atunci când bolidul s-a înfipt într-o altă mașină care circula, pe contrasens, regulamentar. Vinovat de accident a fost Mario Iorgulescu, fiul în vârstă de 24 de ani al președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal. În cealaltă mașină, un tânăr de aceeași vârstă, tată a doi copii, a murit pe loc, zdrobit între fiare. Mario Iorgulescu a avut zile, pentru că în urma puterniciului impact, rănile suferite au putut fi „reparate” de medici. Tânărul, care a fost cercetat penal în trecut pentru că ar fi bătut, împreună cu alți bărbați, cu ciocanul, un bărbat, a avut o ruptură de intestin și un plămân perforat, spun surse de încredere. Acesta a fost în comă indusă până ieri.

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, dărâmată cu barosul!

Șansa lui Mario Iorgulescu a fost să fie primit în Spitalul de Urgență Elias care, teoretic, nu ar fi primit pe nimeni deoarece secția cheie de funcționare a unui spital de urgență, ATI, era închisă pentru renovări majore. Pacienții, în tot acest timp, au fost redirecționați către alte centre de urgență, îndeosebi spre Spitalul de Urgență Floreasca. „Vă dați seama că nimeni nu s-a mai gândit în noaptea aceea că ATI-ul nostru e închis. El era în șoc hemoragic. Au adus un pacient tânăr în încercarea disperată de a i se salva viața. Sper să nu se înțeleagă greșit că a fost adus într-o terapie închisă. L-au adus în disperare! Nu ne-a sunat nimeni. Am început operația și abia apoi am aflat cine este. Gândiți-vă că el a ajuns în 22 de minute de la intrarea în Spitalul Elias până în blocul de operator, timp în care a făcut și un tomograf. Singurul criteriu a fost că acest spital era cel mai aproape”, ne-a declarat dr. Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală.

A consumat sau nu droguri?

Conform datelor venite din zona anchetatorilor, dar și a medicilor, se pare că fiul lui Gino Iorgulescu ar fi consumant alcool și substanțe narcotice în noaptea fatidică. Dr. Silviu Negoiță, purtător de cuvânt și, totodată, medicul anestezist care a intervenit la salvarea lui Mario Iorgulescu, ar fi trebuit să știe, prin testarea preliminară, cu un kit special, dacă în tânărul a consumat droguri. „Nu l-am testat, era prea mare urgența chirurgicală, însă am prelevat în fața poliției probe de sânge și urină care au fost transportate, sub sigiliu, la INML”, a explicat medicul. Evenimentul Zilei a făcut solicitări către toate instituțiile implicate pentru a afla stadiul și rezultatul analizelor toxicologice.

Te-ar putea interesa și: