"Vă iubesc pe toţi, ador Spania, mulţumesc Spania", a declarat el miercuri seara în limba engleză numeroşilor jurnalişti veniţi să-l întâmpine la coborârea din tren, la Barcelona, venind de la Paris, relatează Agerpres, citând AFP.

"Tot ce vreau este să antrenez", a adăugat în arabă Osama Abdul Mohsen, vizibil epuizat şi însoţit de cei doi fii ai săi, între care micul Zaid, surâzând în faţa camerelor. "Vreau doar să devin antrenor", a lansat el.

Osama Abdul Mohsen era în drum spre capitala spaniolă, Madrid, unde urma să sosească în cursul nopţii.

Directorul Centrului Naţional de Formare a Antrenorilor de Fotbal (CENAFE) din Getafe, comună situată într-o suburbie a Madridului, Miguel Angel Galan, a aflat din presă că sirianul este el însuşi antrenor.

"Suntem un Centru naţional al antrenorilor de fotbal, deci am avut ideea să ajutăm un camarad antrenor", a explicat el într-un interviu radiodifuzat.

"Cum exista bariera limbii, în această împrejurare araba, Mohamed Larouzi, unul dintre elevii noştri, s-a propus pentru a ajuta la traducere şi pentru a merge în Germania" să-l caute, a adăugat directorul.

Potrivit lui Mohamed Larouzi, el urma să sosească la Getafe la miezul nopţii, însoţit de cei doi copii, şi va fi întâmpinat de primarul comunei.

"Cel mai important lucru este că locuinţa, alimentaţia, îmbrăcămintea, o muncă de antrenor pe care i le vom da, ei le vor avea", a afirmat Miguel Angel Galan.

Directorul centrului a declarat că vrea să le primească şi "pe soţia sa, fiica sa şi pe încă un fiu", aflaţi în prezent în Turcia şi vrea să-i ajute să obţină azil politic.

Spania s-a angajat să accepte peste 17.000 de refugiaţi dintre sutele de mii sosiţi din ianuarie în Europa fugind din Siria şi din alte ţări aflate în război.

În urma emoţiei stârnite de incidentul cu migranţii, jurnalista maghiară Petra Laszlo a fost concediată de canalul de televiziune la care lucra.