UPDATE: Un general de brigadă şi alţi 20 de ofiţeri, inclusiv patru colonei, se află printre cei 710 oameni care au fugit azi-noapte în Turcia, a anunţat un oficial turc, citat de agenţiile internaţionale de presă.

Ultimele dezertări din armata siriană au adus numărul generalilor sirieni care se adăpostesc în Turcia la 22, spune oficialul. În total, 43.387 de refugiaţi sirieni sunt înregistraţi ca tărind în prezent în Turcia.
Oficiali de rang înalt, ucişi
Hisham Ikhtiar este al patrulea oficial al regimului care a murit în urma atacului asupra birourilor Securităţii Naţionale, relatează BBC.

Luptele continuă în Siria, iar rebelii au ocupat câteva posturi de pază la frontieră.

În acelaşi timp, ambasadorul Rusiei în Franţa a pornit o cotroversă când a sugerat că preşedintele Bashar al-Assad este gata să demisioneze. Alexander Orlov spune că Assad ar fi fost de acord să părăsească puterea, luna trecută, la o conferinţă la Geneva, unde s-a planificat o tranziţie spre regimul democratic.
„Assad şi-a numit reprezentanţi pentru conducerea negocierilor purtate cu opoziţia pentru această tranziţie. Acest lucru înseamnă că a acceptat să plece, dar în manieră civilizată”, a spus Orlov.

Comentariile lui au fost primite cu un răspuns furios din Siria, unde ministrul Informaţiilor a spus că aceste declaraţii sunt fără fond.
Anunţul privind decesul lui Ikhtiar a venit în timpul înmormântării victimelor atacului cu bombă. Celelalte trei victime importante erau ministrul apărării, adjunctul său, care era şi cumnatul lui Assad şi un fost ministru al apărării.