Evenimentul Zilei > International > Siria. Concluziile Pentagonului: „Am lovit cu SUCCES fiecare țintă!”
Siria. Concluziile Pentagonului: „Am lovit cu SUCCES fiecare țintă!”

Siria. Concluziile Pentagonului: „Am lovit cu SUCCES fiecare țintă!”

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a afirmat, sâmbătă, că toate țintele siriene prevăzute în cadrul operațiunii au fost „lovite cu succes”.

SUA au afirmat, sâmbătă că au „lovit cu succes” toate ţintele siriene prevăzute în cadrul operaţiunii coordonate cu Franţa şi Marea Britanie ca represalii la presupusa folosire de arme chimice de către regimul de la Damasc împotriva populaţiei siriene, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Nu încercăm să intervenim în conflictul din Siria, dar nu putem permite astfel de încălcări ale dreptului internaţional”, a declarat Dana White, purtătoare de cuvânt a Pentagonului, într-o conferinţă de presă. „Am lovit cu succes fiecare țintă”, a mai declarat aceasta.

În aceeaşi conferinţă de presă, un înalt responsabil al Pentagonului, generalul Kenneth McKenzie, a afirmat că loviturile occidentale au fost „precise, importante şi eficace”. Ele au dat o asemenea lovitură programului chimic sirian, încât acesta va avea nevoie „de ani pentru a se reface”, a indicat generalul McKenzie, după cum mai relatează sursa.

Potrivit acestuia, apărarea antiaeriană rusă nu a fost activată, iar cea a regimului sirian a fost declanşată de-abia după sfârşitul operaţiunii.

„Niciunul din avioanele sau rachetele utilizate în această operaţiune nu a fost atins de apărarea antiaeriană siriană. Nu avem niciun indiciu că apărarea antiaeriană rusă a fost utilizată”, a precizat reprezentantul Pentagonului.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.