Evenimentul Zilei > Actualitate > Probleme mari în Educație! Sindicatele amenință cu proteste masive, după decizia Ecaterinei Andronescu
Probleme mari în Educație! Sindicatele amenință cu proteste masive, după decizia Ecaterinei Andronescu

Probleme mari în Educație! Sindicatele amenință cu proteste masive, după decizia Ecaterinei Andronescu

Federația Sindicatelor din Educație (FSE) Spiru Haret a solicitat anularea ordinului ministrului Ecaterina Andronescu privind admiterea în învățământul liceal. Federația anunță că, dacă nu va fi anulat ordinul, vor demara acțiuni de protest.

„Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis astăzi, 13 mai 2019, Ordinul 3995, prin care schimbă calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfăşurare. Actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social”, se arată într-un comunicat al FSE.

Sindicaliştii subliniază că prin acest ordin, Ministerul Educaţiei Naţionale amână cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, care vor fi organizate cu doar câteva zile înainte de probele de la evaluarea naţională.

De asemenea, prin acelaşi act, se amână până la 30 mai şi afişarea locurilor disponibile în licee şi şcoli profesionale, lucru care va afecta grav şi mişcarea de personal, susţine FSE.

„Ceea ce a făcut Ministerul Educaţiei este ilegal. Nu poţi să-ţi baţi joc de copii, părinţi şi cadre didactice. Sunt părinţi care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-şi înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaţionale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în Bucureşti, de mâine, liceele ar trebui să-şi prezinte oferta. Însă, unităţile de învăţământ nu au aprobate cifrele de şcolarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârşitul lunii mai”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor, potrivit comunicatului.

În consecinţă, FSE „Spiru Haret” solicită anularea OMEN 3995/13.05.2019. „În condiţiile în care MEN nu va reveni asupra actului normativ, federaţia, în colaborare cu asociaţiile de părinţi şi elevi, va demara acţiuni de protest”, mai precizează sursa citată, conform Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: