Evenimentul Zilei > Actualitate > SINDICALIȘTII din învățământ sunt așteptați ASTĂZI la Guvern pentru NEGOCIERI. Vor BOICOTA sau NU examenul de bacalaureat?
SINDICALIȘTII din învățământ sunt așteptați ASTĂZI la Guvern pentru NEGOCIERI. Vor BOICOTA sau NU examenul de bacalaureat?

SINDICALIȘTII din învățământ sunt așteptați ASTĂZI la Guvern pentru NEGOCIERI. Vor BOICOTA sau NU examenul de bacalaureat?

Sindicaliștii din învățământ sunt chemați astăzi la negocieri la Guvern, după ce oficialii mai multor județe din țară au anunțat că vor să boicoteze examenele naționale.

Profesorii au anunțat că vor refuza să participe la examenele naționale începând cu 27 iunie, dacă Guvernul nu va găsi o soluție cu privire la salariile acestora. În Iași, aproape 80% dintre membrii Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar și-au dat acordul pentru proteste. 

Profesorii sunt nemulțumiți din cauza faptului că salariile vor crește doar cu 5% de la începutul lunii august și încă 5% din 2017 conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 20/2016.

În Iași, mai bine de jumătate dintre cadrele didactice au fost de acord cu protestele și boicotarea bacalaureatului. 

Potrivit Digi 24, membrii Guvernului i-au chemat astăzi la negocieri. Membrii sindicatelor au mai purtat negocieri cu Guvernul în luna mai a acestui an, dar au eșuat.  

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: