Puțin peste 3,1 milioane de dolari este suma pe care o va încasa fiecare membru al echipei câștigătoare a competiției Dota 2. Mai exact, cei  cinci membri ai echipei OG, care și-au apărat titlul câștigat anul trecut la jocul Dota 2, au câștigat împreună suma de 15,6 milioane de dolari din premiul total de peste 34,2 de milioane.

Suma depășește încasările pe care le au marii sportivi ai lumii. Spre exemplu, Tiger Woods a câștigat din turneele din 2019 suma de 2 milioane de dolari, iar câștigătorii ediției din 2019 a Turneului de la Wimbledon, Novak Djokovic și Simona Halep, au câștigat fiecare câte 2,9 milioane de dolari.

Un român, în echipa vicecampioană

Potrivit Engadget, cei cinci vicecampioni de anul acesta la Dota 2 au câștigat împreună peste 4,45 de milioane de dolari, adică 892.000 de dolari fiecare.

Din echipa vicecampioană, Team Liquid, face parte și un român de origine siriană: Aliwi Omar, în vârstă de 24 de ani. Potrivit sursei citate, tânărul a purtat, pe tot parcursul competiței, un tricou cu steagul României.

Cu un tată sirian și mamă româncă, Aliwi Omar este absolvent de inginerie chimică. A început să joace Dota în 2004, iar în 2011 a trecut la Dota 2. Potrivit playtech.ro, a câștigat până acum din acest joc 1,2 milioane de dolari.

În lume sunt peste 60 de milionari în dolari care cu venituri din acest joc. Kuro Takhasomi este jucătorul care a obținut cei mai mulți bani din Dota 2, și anume 4,2 milioane de dolari, acesta fiind urmat de Amer Al-Barkawi, cu un câștig cumulat de 3,8 milioane de dolari și Johan Sundstein, care are încasări de 3,7 milioane de dolari.

Sursa: Digi 24