Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep rupe tăcerea. Cine a fost idolul ei din copilărie: „Îmi era rușine…”
Simona Halep rupe tăcerea. Cine a fost idolul ei din copilărie: „Îmi era rușine…”

Simona Halep rupe tăcerea. Cine a fost idolul ei din copilărie: „Îmi era rușine…”

Câștigătoarea de la Roland Garros, Simona Halep, a dezvăluit numele jucătorului de tenis care a impresionat-o și pe care l-a ales ca model în copilărie.

Simona Halep a afirmat că jucătorul care a inspirat-o cel mai mult pe vremea când făcea primii pași în tenis a fost Andrei Pavel.

„L-am avut idol pe Andrei Pavel când eram copil, mereu când îl întâlneam aveam emoții, chiar mi-a fost rușine să-i cer autograf. La Roland Garros în 2007 am mers la meciul lui de dublu și i-am cerut manșeta! Și de atunci nu am mai dat-o jos din thermobag”, a povestit Simona Halep într-un interviu pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook.

Ea a mai spus că deși nu l-a cunoscut, Andrei Pavel a fost cel care i-a îndrumat pașii și care a determinat-o să muncească din ce în ce mai mult ca să ajungă la performanță.

„Și el m-a inspirat tot timpul și faptul că și el a câștigat la juniori la Roland Garros mi-am dorit și eu să fac același lucru. M-a îndrumat frumos fără să mă cunoască. A fost o energie plăcută când ne-am întâlnit amical la teren”, a mai spus Simona Halep, conform digisport.ro.

De asemenea, campioana româncă a mai spus că un alt sportiv care a inspirat-o a fost Gică Hagi.

„Apoi Gheorghe Hagi a fost unul din idolii mei, per total, nu neapărat în tenis, seriozitatea lui, dorința de a fi cel mai bun, perfecțiunea pe care o căuta mereu, mi-au arătat că așa trebuie să ca să fii cel mai bun”, a spus Simona Halep.

 

Ce sacrificii trebuie să facă o tânără tenismenă

Câștigătoare a două titluri de Grand Slam, la Roland Garros și Wimbledon, Simona Halep a vorbit despre pasiunea sa pentru tenis și le-a avertizat pe tinerele care care doresc să facă performanță în acest sport că trebuie să renunțe la o mulțime de lucruri pentru pasiunea lor.

„La vârsta aia poate e un pic greu, intervine adolescența și ai dorințe foarte mari, să ieși cu colegii, să mergi la plimbări sau să pleci în vacanțe cu prietenii, eu nu am avut parte de aceste lucruri. Poate nu este ideal, dar pentru ceea ce mi-am dorit eu de când am fost copil a fost ideal”, a afirmat Simona Halep.

Campioana a mai spus că orice tânără care își dorește să facă performanță trebuie să fie pregătită de sacrificii și să pună tenisul pe primul loc.

„Dacă își doresc cu adevărat să ajungă una din cele mai bune sportive din lume trebuie să renunțe la tot și să pună tenisul prioritate. Prioritatea mea este tenisul, nimic nu poate deranja această parte din viața mea, dar m-am mai relaxat în ultimul timp, mi-am îndeplinit toate dorințele, m-am împlinit ca sportiv, acum încerc să mă bucur de viață cât se poate”, a mai spus Simona Halep.

Va fi despărțirea anului? Scandal în familia Halep! Părinții Simonei îi fac zile negre. Motivul: Toni Iuruc

Dezvăluiri despre consultanții lui Nicușor Dan. Legătura cu Dăncilă și un oligarh fugar