Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep, prinsă din nou în războiul politic
Simona Halep, prinsă din nou în războiul politic

Simona Halep, prinsă din nou în războiul politic

Lidera WTA a stârnit controverse, după ce s-a delimitat de scandalul care a cuprins România în ultima perioadă.

Simona Halep a triumfat la Montreal, la capătul unui turneu epuizant, acolo unde a depășit-o în finală pe Sloane Stephens, scor 7-6(6), 3-6, 6-4. Simona a învins-o din nou pe sportiva din SUA, la fel cum făcuse și în luna iunie, în finala de la Roland Garros.

Întâlnirea de la Montreal a fost marcată și de un suporter român, care, în primul set, a strigat „M..e PSD”, în momentul în care Sloane Stephens se pregătea să servească. Apoi, scandările au venit din mai multe direcții.

„Unii s-au comportat altfel”

Arbitrul întâlnirii a cerut să se facă liniște. La final, în timpul discursului ținut la microfon, Simona le-a mulțumit românilor din Canada pentru că i-au fost alături, dar le-a cerut ca de acum înainte să se comporte adecvat pe o arenă de tenis. „Am un mesaj de adresat și în română, fanilor din tribune. Le mulțumesc pentru susținere, dar unii s-au comportat altfel. Vreau să le spun două cuvinte. Vă rog, data viitoare când veniți pe un teren de tenis, să respectați această încăpere. E mult prea deosebită pentru astfel de lucruri”, a declarat Halep. În mediul on-line au apărut critici care i-au reproșat Simonei Halep că s-a delimitat de protestele contra PSD. Fără voia ei, Simona a fost din nou implicată într-un război de care nu pare să fie interesată. După ce s-a întors cu trofeul Roland Garros, Halep a fost primită pe „Arena Națională” de Gabriela Firea, primarul Capitalei.

„Eu nu fac politică”

Câteva mii de oameni au ovaționat-o pe lidera ierarhiei mondiale, dar au pus-o într-o postură ingrată în momentul în care au huiduit-o copios pe Firea. „Eu nu fac politică, nu vreau să spun nimic despre acest lucru. Eu m-am dus pur și simplu ca să împărtășesc această bucurie de a arăta trofeul oamenilor care au venit și pentru ei am răspuns pozitiv invitației, strict pentru ei, atât”, a comentat Halep incidentul.

 

Canadienii i-au dat avion

Pentru victoria de la Montreal, Halep a fost recompensată cu suma de 530.000 de dolari. Tot la Rogers Cup, la turneul rezervat băieților, desfășurat la Toronto, învingătorul Rafa Nadal a fost recompensat cu 1.000.000 de dolari. „La turneul băieților prezența este obligatorie pentru jucătorii de top. La fete situația nu este așa. În plus, competiția de la Toronto stârnește mai mult interes în jurul băieților”, a explicat directorul turneului. Halep a avut parte de o surpriză, pentru că organizatorii i-au pus la dispoziție un avion cu care a zburat în SUA, la Cincinnati.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: