Simona Halep a decis să nu participe alături de echipa națională la întâlnirea cu reprezentativa Canadei, ce va avea loc, în deplasare, pe 18 și 19 aprilie.

Tenismena a explicat că a fost nevoită să declare forfait, pentru că trebuie să ia startul în cadrul turneului de la Stuttgart, dar ar fi jucat pentru România, în cazul unei alte întâlniri, cu o națională din Europa. „Este foarte greu să merg să joc în Canada, sunt obosită, am obligații la Stuttgart”, a spus Simona.

De fapt, Halep nu a detaliat contextul participării la turneul german. Tenismena e obligată să se prezinte în Germania, pentru că are un contract cu producătorul de automobile Porsche, care este și sponsor al turneului. Dacă ar fi jucat în Canada și nu ar fi ajuns la Stuttgart, pe 20 aprilie, machidoanca risca să piardă un contract important.

Năstase atacă

Ilie Năstase, cel mai mare jucător de tenis din România, nu a menajat-o pe Halep, atunci când a comentat decizia. „Spune că e obosită, dar se duce la Stuttgart. La Fed Cup nu sunt mașini Porsche. Dacă eram în locul ei, jucam la Fed Cup. Eu i-aș pune o întrebare: ce e mai important Fed Cup sau turneul de la Stuttgart?”, a spus Năstase la Dolce Sport.

Alin Petrache, preșe dintele COSR, a spus că Simona Halep ar fi trebuit să ajute reprezentativa României la meciul de Fed Cup. „Să se gândească la partea sportivă şi naţională şi să facă un pas spre echipa naţională. Sper să joace cu Canada”, a opinat șeful COSR.

Te-ar putea interesa și: