Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep își continuă sărbătoarea. Ce se întâmplă la Constanța Update
Simona Halep își continuă sărbătoarea. Ce se întâmplă la Constanța Update

Simona Halep își continuă sărbătoarea. Ce se întâmplă la Constanța Update

Indemnul “Haideți să îi arătăm Simonei cât de mult o iubim!” adresat constănțenilor și turiștilor de către de autorităților locale, pe rețelele de socializare, a adunat în centrul Constanței mii de admiratori ai marii campioane. Simona Halep a venit să își prezinte, la ea acasă, trofeul câștigat la Wimbledon.

UPDATE 18:00  Odată urcată pe scena din Piața Ovidiu, Simona și-a prezentat trofeul, în uralele miilor de constănțeni și turișt, cei mai mulți fiind copii. Campioana se simte la ea acasă, fiind mai destinsă, relaxată, empatizând cu marea de admiratori. “Este o si specială pentru mine. Oamenii au venit să se uite la acest trofeu pentru care eu am muncit vreo 20 și ceva de ani. Mulțumesc familia mle care m-a sustinut, fără ea nu ajungeam aici. Nepoțica mea, pentru prima data alături de mine. Antrenorilor mei care au clădit această căsuță unde mă aflu acum, fiecare a pus o cărămidă importantă carierei mele”, a spus Simona anunțând că vine cu drag, mereu, la Constanta, “orașul meu de suflet”. Ea a mulțumit chiar și turiștilor care și-au rupt din vacanță pentru a veni să o vadă.

       

“Viața mea este o emoție pentru că am atâtea evenimente. Aici la Constanța însă este o emoție cu totul specială”, a mărturisit Simona. “De acum înainte o să imi aduc aminte numai această frumoasă imagine cu oamenii din Piața Ovidiu veniți special pentru mine”. Primul ei trofeu a fost de cea mai tânără jucătoare, avea 6 ani și jumătate. Simona a vorbit si de trofeul de la Roland Garros la juniori, la 17 ani, care i-a oferit multă încredere. Iar turneul de la Roland Garros, la senioare e cel mai frumos si mai special pentru ea. Să joace la Wimbledon a fost de asemenea special pentru Simona, nu a crezut niciodată că îl va câștiga, dar a visat.  Sportiva a promis că și la anul va aduce o medalie. “Obiectivul meu este acum Olimpida. Și imi doresc o medalie, indiferent care, medalie să fie”, spune marea campionă. Ea și-a arătat mândria că orașul ei, Constanța, a dat cei mai mulți campioni ai României.

 

Constănțenii au fost invitați, cu mic cu mare, să o întâmpine pe marea campioană, Simona Halep, în cadrul unui ceremonii care a debutat la Sala Sporturilor din centrul orașului. Câștigătoarea trofeului de la Wimbledon este de altfel și cetățean de onoare al Constanței, alături de Gheorghe Hagi și Horia Tecău, Cătălina Ponor, Simona Amânar.. Așa că, sâmbătă după amiază, este mare sărbătoare în oraș. Mari personalități ale sportului constănțean, și nu numai, sunt prezente la eveniment.

     

Marea campioană iși prezintă trofeul de la Wimbledon la bordul unui autobuz etajat care va parcurge bulevardul Tomis până în Piața Ovidiu. Simona a coborât din autoturismul cu care a venit la ceremonie, purtându-și nepoțica în brațe. Este însoțită de mama ei. Autobuzul etajat în care au urcat este plin cu copii care o vor însoți pe cea mai iubită tenismenă a României. Autobuzul străbate deja bulevardul porincipal al Constanței în ovațiile mulțimii aflată pe trotuare.

   

Se îndreaptă spre Piața Ovidiu, urmând să treacă pe strada Termele Romane și Bdul Elisabeta. În Piața Ovidiu a fost ridicată o scenă uriașă pe care, în aplauzele a mii de constănțeni veniți să o felicite, va urca Simona. Pentru a întregi sărbătoarea, pe aceeași scenă are loc și un concert de muzică rock. Consilierul sportiv al primăriei Constanța, fostul mare campion Ilie Floriu, a ținut să precizeze că ceremoniile în cinstea sportivei constănțene nu au nicio tentă politică, fiind doar un gest de admirație și respect pentru Simona, un cetățean al Constanței, care a obținut cel mai mare trofeu al tenisului mondial.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.