Simona Halep a încercat să joace lung şi cât mai mult pe reverul adversarei, însă i-a lipsit precizia loviturilor, agresivitatea, mobilitatea şi a lăsat impresia că glezna stângă o supără în continuare.

În acelaşi timp, Keys şi-a impus ritmul, a servit bine, şi-a mascat cât a putut slăbiciunea, lovitura de rever, şi a punctat cu cea de dreapta. Partida a curs pe coordonatele lui Keys, cu schimburi scurte de mingi, scrie Fanatik.

După un set parcă lăsat să treacă pe lângă ea, Simona Halep şi-a ridicat nivelul jocului. Ea a devenit mai agresivă, mai dispusă la efort şi, cel mai important, a reuşit să limiteze numărul erorilor. Acestea din urmă au trecut în dreptul adversarei ei, care şi-a pierdut siguranţa arătată în primul set. Meciul a intrat astfel pe calea Simonei Halep, cu schimburi mai lungi, cu risipă de energie şi cu Madison Keys obligată să alerge mai mult şi să lovească din poziţii incomode.

În decisiv, Keys şi-a recuperat una dintre armele ei de bază, serviciul, şi părea că poate scăpa uşor în câştigătoare. Ea avea să triumfe, însă nu înainte de a fi chinuită fizic şi psihic de adversara ei. Halep a dat totul pentru a câştiga şi acest set, însă problemele fizice avute la glezna stângă au împiedicat-o să fie la cel mai înalt nivel, astfel că a trebuit să se recunoască învinsă în cele din urmă.

„Madison a jucat incredibil si a fost foarte puternica pe teren. Stiam ca va lua mingile rapid si cu multa putere, stiam ca asta este jocul ei si ma asteptam la un start dificil.

Nu am avut ritm la inceput si apoi am luptat, l-am regasit, dar nu a fost suficient pentru a castiga meciul. A fost un pas bun in fata, astfel ca voi continua sa muncesc”, a declarat Simona în timpul  conferinței de presă.