Evenimentul Zilei > Sport > Momente de coșmar pentru Simona Halep. Tocmai acum a putut să vorbească despre subiect
Momente de coșmar pentru Simona Halep. Tocmai acum a putut să vorbească despre subiect

Momente de coșmar pentru Simona Halep. Tocmai acum a putut să vorbească despre subiect

Simona Halep a avut o experiență neplăcută la Austrialian Open, fiind nevoită să stea în carantină strictă, cu pază la ușă.

Simona Halep, experiență de coșmar în Australia.

Simona Halep s-a trezit cu poliția la ușă. Campioana României la tenis a povestit experiența neplăcută pe care a trăit-o în Australia.

Simona Halep a fost pusă într-o situație delicată la Australian Open. Autoritățile din Australia au decis ca toți sportivii participanți să intre în carantină epidemiologică, din cauza COVID-19. Situația nu a fost deloc plăcută. Chiar dacă este vorba de mari campioni, oficialii statului de la Antipozi nu au făcut nici o concesie. Astfel, Simona Halep a fost păzită de poliția locală, fiind obligată să respecte cu strictețe regulile.

Simona Halep (29 de ani, locul 3 WTA) a oferit detalii despre perioada petrecută în carantină, în Australia, într-un interviu la Digisport. Sportiva a relatat că nu a fost favorizată de autorități, așa cum s-ar fi crezut. Dimpotriva a stat în carantină în aceleași condiții ca toți ceilalți.

Simona Halep, experiență de coșmar în Australia

Sportiva din România a fost carantinată la Adelaide. Aici au mai fost cazați Novak Djokovic, Rafael Nadal și alte staruri ale tenisului. Aceștia veneau după un turneu demonstrativ care a avut loc înainte de Australian Open.

Alți 72 de sportivi au fost plasați într-o izolare strică la Melbourne, fără a se putea antrena.

Pe timpul carantinei a fost izolată total. Ea nu s-a putut întâlni cu nimeni, nici măcar cu ceilalți sportivi carantinați în aceleași condiții. Asta din cauza regulilor foarte stricte de protecție sanitară impuse pentru protejarea împotriva Covid-19.

„Doar în aeroport ne-am văzut, iar timp de 14 zile n-am întâlnit pe nimeni. Poliția era la ușă, ne aștepta, ne conducea la teren. Altfel nu aveam voie să părăsim camera. A fost strictețe foarte mare. Ne spuneau minutul la care trebuia să coborâm. Nu era nimeni în zona noastră și doar în acest fel puteam să plecăm”, a relatat Simona Halep.

„A fost o experiență incredibilă”

Ea a descris această experiență drept incredibilă. Totuși, recunoaște campioana, astfel a putut să joace la turneul australian.

„A fost o experiență incredibilă, dar a fost foarte bine că am putut juca în Australia. Darren a fost cu noi, a stat și el 14 zile în hotelul nostrum. Nu a putut să–și vadă familia, dar mi-a prins bine timpul perecut cu el. ȘI faptul că am putut să lucrăm împreună. Fiind în echipa noastră și luând contact cu noi, trebuia să se autoizoleze, că să nu transmită virusul.

Aceasta în cazul în care noi l-am fi avut. Am făcut teste zilnic, dar am avut mare noroc că în avionul nostru nu a fost niciun caz pozitiv”, a declarat Simona la emisiunea Așii Tenisului de la Digisport.