Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep, cronica unui eșec anunțat
Simona Halep, cronica unui eșec anunțat

Simona Halep, cronica unui eșec anunțat

De nerecunoscut, românca a evoluat dezastruos și la Stuttgart, părăsind turneul chiar după primul joc

Cea mai bună tenismenă a României este titulatura Simonei Halep pentru performanțele din ultimii ani. Nicidecum pentru acest sezon, unul în care românca a devenit o jucătoare de pluton.

Înfrângere cu repetiție

Ieri, la Stuttgart, Halep s-a făcut de râs în fața germancei Laura Siegemund (71 WTA), jucătoare venită din calificări, și care a dispus de româncă, în turul doi, cu 6-1, 2-6. Nu este pentru prima oară în acest an când Simona cedează inexplicabil în fața unei adversare modeste. În primul Grand Slam al sezonului, Australian Open, Halep a fost eliminată de chinezoaica Shuai Zhang (133 WTA, la acea vreme), cu 6-4, 6-3, anunțând dezastrul ce avea să prindă contur pentru constănțeancă.Începând de luni, Simona Halep va cădea o nouă poziție în ierarhia WTA, de pe locul 6 pe 7După partida de ieri, „tricolora” a bifat a noua sa înfrângere în acest sezon, incluzând aici și jocurile din Fed Cup. Startul sezonului o găsea pe Halep pregătită fulltime de australianul Darren Cahill, însă tehnicianul a „părăsit-o” fără motiv pentru turneul de la Stuttgart.

Se va alătura româncei odată cu întrecerea de la Madrid (30 aprilie – 7 mai). Ce-i drept, ieri, Simona a acuzat dureri la glezna stângă în jocul cu Siegemund, o problemă mai veche a româncei. În urma acestui eșec, Simona va pierde și locul al șaselea în ierarhia mondială, urmând să cadă o poziție.

Niculescu, aproape de minune

Tot în runda a doua de la Stuttgart, Monica Niculescu (29 WTA) a fost eliminată de cehoaica Petra Kvitova (7 WTA), scor 6-2, 6-7, 2-6. Sportiva din Slatina a pierdut, la rându-i, inexplicabil, după ce a revenit, în setul doi, de la scorul de 2-5, și-n care avut trei mingi de meci.