Jucătoarea constănțeancă e de părere că are nevoie de mai multe partide pe zgură pentru a ajunge la cel mai înalt nivel.
„Îmi place totul aici, la Roma, mâncarea este extraordinară. Aici am început să joc la alt nivel şi am început să urc în clasamentul mondial. Sunt extrem de fericită în acest moment, deoarece am jucat bine la Indian Wells şi Miami, la fel cum am făcut-o şi la începutul anului. Am pierdut devreme la Madrid, dar sunt bine. Trebuie să muncesc mai mult pentru a rezolva unele probleme.

Mă simt bine pe toate suprafeţele, dar pe zgură nu am făcut o figură frumoasă anul acesta deoarece nu am jucat multe meciuri. Am nevoie de meciuri multe pentru a ajunge la cel mai înalt nivel. Trebuie să muncesc mai mult şi să lupt în fiecare partidă. Nu simt nicio presiune. Şi anul trecut am fost pe locul doi. E normal să fiu acolo, deoarece am câştigat multe meciuri în acest an. Va trebui să rămân concentrată şi să muncesc mult mai mult”, a declarat Halep.

Simona este cap de serie numărul 2 la Roma, unde va evolua direct în actul secund împotriva învingătoarei din meciul dintre americancele Varvara Lepchenko şi Alison Riske.