Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep a revenit în țară. Campioana, decorată de Președinție și Patriarhie
Simona Halep a revenit în țară. Campioana, decorată de Președinție și Patriarhie

Simona Halep a revenit în țară. Campioana, decorată de Președinție și Patriarhie

Simona Halep a revenit, în această după-amiază, în România. Campioana de la Wimbledon a ajuns la aeroportul Otopeni și a fost primită la Salonul Oficial

Simona Halep a revenit, în această după-amiază, în România. Campioana de la Wimbledon a ajuns la aeroportul Otopeni și a fost primită la Salonul Oficial, fiind întâmpinată de Ion Țiriac, președintele FRT, și Ilie Năstase. Prezent a fost și Constantin Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului.

„Mulţumesc foarte mult că aţi venit. Este o primire deosebită, una călduroasă, ca de fiecare dată. Aş vrea să îi mulţumesc familiei, tuturor antrenorilor mei, echipei mele – care e una foarte bună, cu nişte oameni deosebiţi. Bineînţeles, Federaţiei şi tuturor oamenilor care mă susţin. Doamna Virginia Ruzici m-a ajutat încă de acum 10 ani. A crezut în mine de atunci şi a fost convinsă că pot ajunge în top. Domnul Cahill m-a ajutat să am încredere în mine şi să joc pe cele mai mari arene ale lumii. Domnului Ţiriac, care e prezent, îi mulţumesc de asemenea. Toate sfaturile date, uneori dure, m-au ajutat. M-a ajutat să câştig în faţa Serenei Williams prin ce mi-a spus”, a delcarat Simona.

Administrația Prezidențială a anunțat că sportiva din Constanța va fi decorată cu Steaua României. „Ca urmare a performanţei extraordinare obţinute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum şi în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincţii a statului român, Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, a fost anunțul oficialilor de la Cotroceni.

De asemenea, ea va fi recompensată și de Patriarhia Română. Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române”, anunţă basilica.ro, agenţia de presă a Patriarhiei Române.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: