Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep a jucat fără cusur și s-a calificat
Simona Halep a jucat fără cusur și s-a calificat

Simona Halep a jucat fără cusur și s-a calificat

Principala favorită de la Birmingham a învins-o, ieri, pe Klara Koukalova, scor 6-1, 6-3. Astăzi va lupta cu Kristina Mladenovici, pentru un loc în semifinale

Simona Halep (locul 3 WTA) și-a revenit după sincopa de la Roland Garros și joacă dezinvolt la Birmingham, acolo unde este principala favorită a turneului.

„Nu mai pun presiune pe mine”

Doar de 51 de minute a avut nevoie constănțeanca (primul act a durat 18 minute!), ieri, în meciul din „optimi”, disputat contra cehoaicei Kristina Mladenovici (92 WTA). Simona s-a impus cu scorul de 6-1, 6-3, iar la final a vorbit despre starea favorabilă pe care o traversează.

„M-am simțit foarte bine aici, a fost un meci bun pentru mine. Îmi place aici, suprafața, vreau să mă bucur de meciurile următoare, să joc cu plăcere. Nu mai pun presiune pe mine”, a spus românca, la final.

Mladenovici are un mic avantaj moral

Astăzi, Halep va evolua în sferturile de finală ale competiției, împotriva franțuzoaicei Kristinei Mladenovici (43 WTA). Cele două tenismene s-au mai aflat față în față la începutul anului trecut, la turneul GDF Suez, de la Paris. Sportiva din Hexagon s-a impus în două seturi, scor 7-6(1), 6-4.


16.725 de de dolari a câștigat până acum Simona Halep pentru participarea la turneul de la Birmingham.


La Birmingham, Simona și-a asigurat un cec în valoare de 16.725 de dolari și 100 de puncte WTA. Constănțeanca a aflat că este foarte apreciată și de Martina Navratilova, cea mai titrată tenismenă din istorie, cu 350 de turnee câștigate.

Ridicată în slăvi de marea Navratilova

„Simona Halep este pe val, se mișcă foarte bine. Vreau să vă spun adevărul gol-goluț. Iubesc să văd cum se mișcă, are o tehnică incredibilă. Este atât de rapidă. Vă spun sincer, iubesc să o privesc, să mă uit la jocul său. Ca să o bați pe Halep ai o singură soluție: să fii tare ca piatra! Pentru că Halep este ca un zid!”, a declarat Navratilova.