Evenimentul Zilei > International > Sikorski dezminte informaţiile conform cărora Putin i-ar fi propus premierului polonez să împartă Ucraina
Sikorski dezminte informaţiile conform cărora Putin i-ar fi propus premierului polonez să împartă Ucraina

Sikorski dezminte informaţiile conform cărora Putin i-ar fi propus premierului polonez să împartă Ucraina

Fostul şef al diplomaţiei poloneze, Radoslaw Sikorski, a declarat că unele dintre afirmaţiile sale, conform cărora preşedintele rus Vladimir Putin i-ar fi propus premierului polonez Donald Tusk împărţirea Ucrainei, au fost interpretate greşit, informează Unian.ua.

„Unele dintre declaraţiile mele au fost interpretate în mod excesiv. Confirm, Polonia nu participă la anexări”, a notat Sikorski într-o postare pe Twitter.

De asemenea, într-un text postat cu câteva minute mai târziu, Sikorski, în prezent preşedinte al Seimului, Camera inferioară a Parlamentului de la Varşovia, a amintit că „Vladimir Putin a vorbit public despre Ucraina ca despre un stat artificial, în timpul summitului NATO de la Bucureşti, din 2008”.

Publicaţia americană Politico l-a citat, ieri, pe Sikorski, care ar fi afirmat că preşedintele Rusiei i-ar fi propus Poloniei să împartă teritoriul Ucrainei.

''Putin vrea ca Polonia să trimită trupe în Ucraina. Au fost semnale pe care ei ni le-au trimis. Noi ştim că ei se gândesc la aceasta de mai mulţi ani'', a afirmat Sikorski, citat luni de presa internaţională, scrie Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News