Evenimentul Zilei > Actualitate > Sibiu. Gripa a făcut o victimă. Un bărbat de 43 de ani nu a avut nicio șansă
Sibiu. Gripa a făcut o victimă. Un bărbat de 43 de ani nu a avut nicio șansă

Sibiu. Gripa a făcut o victimă. Un bărbat de 43 de ani nu a avut nicio șansă

Internat de urgență cu gripă de tipul Ah1 2009 pandemic, bărbatul de 43 de ani, din Poplaca, județul Sibiu, a murit la Institutul Cantacuzino, din București.

Inițial, bărbatul fusese să se distreze la o stațiune balneară iar când a venit acasă a început să se simtă rău. Familia a crezut că este vorba despre o banală răceală, dar simptomele boli s-au agravat. Asta a făcut că în data de 12 ianuarie 2020, bărbatul să se prezinte de urgență la medic, unde a fost internat la Secția de Boli Infecțioase, cu diagnosticul de gripă. Din cauza stării foarte grave, medicii au luat decizia transferării cazului la București, pentru a primi ajutor medical special.

„Vă informăm că pacientul în vârstă de 43 de ani pentru care analizele de laborator la Spitalul Cantacuzino au confirmat prezenţa virusului gripal şi care a fost internat în carul Secţiei Clinice ATI a SCJU Sibiu a decedat. Decesul a avut loc în data de 26 ianuarie, în urma unui stop cardio-respirator neresuscitabil”, se precizează în comunicatul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Medicii mai spun că bărbatul a fost în toată această perioadă în comă.„Evoluţia sa a fost una defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic. Stare sa s-a agravat, prezentând insuficienţă multiplă de organe şi sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator”, susţin reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

În prezent, la Sibiu mai sunt internate patru persoane cu gripă, evoluția acestora fiind favorabilă. ”Pacienţii sunt stabili şi sub tratament, internaţi în cadrul secţiei Boli Infecţioase”, se mai arată în comunicat.