Noua pistă de biciclete trebuie construită în termen de patru luni, pe banii Consiliului Județean, și în prelungirea pistelor amenajate în interiorul municipiului Sibiu. Licitația pentru angajarea constructorilor care să realizeze noua investiție este programată în prima zi a săptămânii viitoare. Valoarea lucrării, estimată înainte de atribuire, este de 4,2 milioane de lei, fără TVA.

Nu va fi tăiat niciun copac!

Pista de biciclete urmează a fi amenajată în extravilanul municipiului Sibiu și al comunelor Rășinari și Poplaca, pornind din capătul pistei amenajate acum până la limita orașului, în dreptul Grădinii Zoologice. Potrivit proiectului tehnic traseul a fost proiectat pentru o viteză de circulație de 25 de km/h. Pista va avea două sensuri de circulație a căror lățime este cuprinsă între 80 de cm și 1,5 metri fiecare. Pe anumite porțiuni, cele două sensuri de mers vor fi despărțite, pentru a urma un traseu care să nu necesite tăierea vreunui copac: Pădurea Dumbrava, prin care este amenajat traseul, este rezervație naturală.

80 de km de piste de biciclete

În municipiul Sibiu, amenajarea pistelor pentru bicicliști, pe carosabil, a început în 2007. De atunci, fiecare stradă nou reabilitată a fost ”dotată” cu astfel de piste marcate pe partea carosabilă, operațiune efectuată de municipalitate și pe principalele bulevarde din oraș. În prezent, lungimea totală a drumurilor pentru bicicliști este de peste 80 de km,
Pista scoasă la licitație acum este o investiție realizată de Consiliul Județean Sibiu

Pe toată lungimea pistelor din Pădurea Dumbrava vor fi amplasate coșuri de gunoi și bănci. Totodată, de-a lungul pistelor sunt prevăzute și amenajări de zone verzi, acolo unde este cazul.