Evenimentul Zilei > Actualitate > Și președintele Klaus Iohannis anunță că economia României duduie. Prognozele, dintre cele mai optimiste
Și președintele Klaus Iohannis anunță că economia României duduie. Prognozele, dintre cele mai optimiste

Și președintele Klaus Iohannis anunță că economia României duduie. Prognozele, dintre cele mai optimiste

După premierul Florin Cîțu, care vorbește de câte ori are ocazia despre economia înfloritoare, și președintele Klaus Iohannis a adus în discuție trendul de creștere.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, marți, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

Președintele Klaus Iohannis, mesaj despre economie

„În prezent, prognozele economice sunt dintre cele mai optimiste, însă provocările în planul politicilor economice nu lipsesc deloc. Ne dorim reforme echilibrate şi investiţii consistente, pentru a obţine beneficii concrete şi rezultate exacte, precum munca depusă de contabili în economia noastră.

Cu toţii cunoaştem importanţa rolului pe care economiştii, dar şi contabilii îl au în fundamentarea politicilor economice, în consolidarea disciplinei financiare sau în asigurarea transparenţei şi a predictibilităţii de care economia are nevoie”, afirmă şeful statului în mesajul prezentat de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu în deschiderea evenimentului „Ziua Naţională a Contabilului Român, ediţia a XVII-a. Centenarul profesiei contabile reglementate în România”, a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că mediul de afaceri are nevoie de sprijinul contabililor pentru a putea recupera neajunsurile create de recenta criză, dar şi pentru a accesa fondurile europene.

„Mediul de afaceri din România are nevoie, în continuare, de sprijin”

„Contextul pandemic demonstrează, încă o dată, cât de importantă este tranziţia digitală pentru susţinerea unui mediu de afaceri performant. Digitalizarea şi tehnologia informaţiei îşi fac simţite prezenţa în fiecare profesie, aducând noi beneficii şi oportunităţi. Profesia dumneavoastră trebuie să fructifice cât se poate de mult avantajele digitalizării, globalizării şi externalizării serviciilor-suport şi să se adapteze constant la inovaţiile care ne schimbă deja perspectivele şi modul de lucru.

„Mediul de afaceri din România are nevoie, în continuare, de sprijin din partea specialiştilor din profesia dumneavoastră, pentru a putea recupera neajunsurile aferente recentei crize, pentru a putea accesa eficient fondurile europene fără precedent alocate ţării noastre, investiţii prin care să schimbăm direcţia de politică economică şi de dezvoltare a României.”

El apreciază în mod deosebit sprijinul pe care contabilii din toată ţara l-au acordat mediului de afaceri în anul pandemiei.

„Măsurile economice de tipul schemei de şomaj tehnic sau al programului redus de lucru Kurzarbeit constituie doar câteva exemple în privinţa cărora companiile au avut nevoie de sprijinul dumneavoastră. În acest sens, doresc să subliniez rolul şi responsabilitatea deosebită pe care le aveţi în asigurarea unui climat economic eficient”, a mai spus liderul de la Cotroceni.