Evenimentul Zilei > International > Și Coreea de Sud pornește pe drumul relaxării. Țara are doar 234 de morți
Și Coreea de Sud pornește pe drumul relaxării. Țara are doar 234 de morți

Și Coreea de Sud pornește pe drumul relaxării. Țara are doar 234 de morți

Una dintre țările care au răspuns cel mai bine pandemiei din China vecină, Coreea de Sud, pornește pe drumul relaxării măsurilor de izolare.

Coreea de Sud a anunțat duminică extinderea măsurilor de distanţare socială cu încă 15 zile, dar a oferit unele concesii pentru biserici şi activităţile sportive, în condiţiile în care a înregistrat în ultimele 24 de ore doar opt cazuri noi de coronavirus, cel mai scăzut număr din ultimele două luni, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Măsurile de relaxare înseamnă că bisericile pot să se redeschidă, iar sporturile precum fotbalul îşi pot relua activitatea competiţională fără spectatori.


Coronavirus. De ce Coreea de Sud a reușit și Italia nu. Cum procedează România

A fugit din Coreea de Nord și a devenit parlamentar în Coreea de Sud


„Cel mai sigur este să menţinem distanţarea socială, dar în mod realist nu este uşor. Trebuie să găsim un teren de mijloc”, a declarat prim-ministrul Chung Sye-kyun în cadrul unei întâlniri televizate a oficialilor guvernamentali.

„Dacă putem menţine un management stabil al nivelului actual, vom trece la o ‘distanţare socială de rutină’ de la 6 mai”, a spus Chung.

Autorităţile sanitare au spus că situaţia actuală va permite redeschiderea economiei, respectând recomandări zilnice privind dezinfectarea şi prevenirea răspândirii coronavirusului în viaţa cotidiană a oamenilor.

Este pentru prima dată de pe 18 februarie când Coreea de Sud a raportat sub zece cazuri de noi infecţii. Bilanţul total al cazurilor confirmate de coronavirus este de 10.661.

Dintre noile cazuri, cinci provin de peste hotare, a anunţat Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor (KCDC). Bilanţul total al morţilor a fost de 234.


Miracolul din Coreea de Sud. Cum stăpânește virusul, fără să închidă orașe întregi

Adevărul despre coronavirus. O somitate care a luptat cu SARS și MERS are răspunsul


Coreea de Sud a reuşit în mare parte să aducă epidemia sub control şi în ultimele zile a raportat doar circa 20 de cazuri de COVID-19.

Autorităţile sanitare au comunicat că trendul este unul pozitiv, dar au îndemnat la prudenţă în privinţa unor predicţii excesiv de optimiste.

„Suntem în continuare în alertă pentru a ne asigura că nu am ratat niciun caz nou de infectare sau pentru scenariul în care virusul ar putea fi transmis de persoane asimptomatice sau infectate uşor”, a declarat în cadrul unui briefing şeful KCDC, Jeong Eun-kyeong.


Cum a reușit Coreea de Sud să stăvilească pandemia? “350.000 de cetăţeni au fost testați!”

Îngrijorare mare în Coreea de Sud: 111 pacienți au fost reconfirmați pozitivi după ce s-au vindecat