Ultima dovadă vine din Marea Britanie unde cinci activiști ai celebrei organizații Extinction Rebellion  și-au făcut, în stil mare, intrarea în politică. În loc de platformă-program și proclamații către țară, tinerii care vor să înființeze Partidul Beyond Politics au pus la cale o haiducie. Au intrat într-un magazin Sainsbury din Londra și au ieșit cu cărucioarele pline de alimente.

Personalul nu a oprit haiducia, dar doi activiști s-au confruntat cu agenții de pază. De;i furtul din magazine e, cel pu’in deocamdat[,  infracțiune și în Marea Britanie, cei cinci n-au avut nicio problemă să-și asume hoția, susțin\nd că vor să evidențieze  nedreptatea distribuției de alimente la nivel global. De altfel, încă înainte de a ieși din magazin cu produsele furate, activiștii anunțaseră că dăruiesc mâncare.

De asemenea, activiștii au pus pe produsele alimentare autocolante cu textul: „Preț nou mai mic: Gratuit”. Acțiunea este numai prima dintr-o serie care se va încheia cu un eveniment în centrul Londrei pe 25 iulie, au anunțat tinerii, care au ales culoarea roz pentru partidul lor. Activistul Benedict McGorty, a spus: „Nu fur mâncare, ci, dau o mănă de ajutor la distribuirea cadourilor. Modificăm regulile, deoarece regulile sunt greșite. Acest lucru nu este împotriva lanțului Sainsbury, ci a ideii profitului de pe urma unei nevoi umane de bază”.


Anarhia amenință America. Ce spune procurorul general  despre “abolirea poliției” cerută de manifestanți?

Nou incident armat în „zona autonomă” din Seattle. Trump avea dreptate


Grupul consideră că situațiile de urgență climatică și eșecurile politice sunt cele care au dus la diminuarea aprovizionării globale cu alimente. Purtătorul de cuvânt al noului partid a adăugat: „În timp ce guvernul dă miliarde prietenilor din marile corporații, milioane de familii nu au destui bani pentru a-și hrăni copiii ”.

„Vrem să instituim o democrație participativă. Vrem să-i implicăm pe toți, pentru ca oamenii să-și poată spune cuvântul. Sistemul politic actual este incapabil să facă schimbările structurale necesare. Avem nevoie de o transformare completă a politicii. ‘ Activiștii noii grupări politice vor ca oamenii obișnuiți să preia puterea prin adunările cetățenilor, Până atunci, Beyond Politics intenționează să propună candidați în toată țara la viitoarele alegeri locale, regionale și naționale, notează ziarul britanic Daily Mail.

Deși susține că Beyonde Politics e un proiect separat, Roger Hallam, cofondatorul Extinction Rebellion,  recunoaște că e implicat în organizarea noului partid. „Vedem incompetența completă a clasei de conducere. Au fost 20.000 de decese inutile din cauza Covid-19. Clasa politică e incapabilă să găsească răspunsuri  la pericolul dispariției rasei umane”, a declarat Hallam pentru Guardian.

Să nu credeți că cei cinci activiști ai Beyond Politics sunt niște excentrici pe care nu-i bagă nimeni în seamă, frământările din SUA și Europa occidentală, de la demolarea statuilor la jafurile în masă, reprezintă dovada  că mulți tineri împărtășesc idealurile care au stat la baza înființării Uniunii Sovietice.  Gulagul s-a născut ceva mai târziu.