Evenimentul Zilei > Actualitate > Și-a ucis iubita după care i-a înscenat răpirea. Ce a spus criminalul polițiștilor
Și-a ucis iubita după care i-a înscenat răpirea. Ce a spus criminalul polițiștilor

Și-a ucis iubita după care i-a înscenat răpirea. Ce a spus criminalul polițiștilor

Cazul unei crime face vâlvă în Rusia, după ce un tânăr a fost adus în fața justiției. El e acuzat de uciderea iubitei sale, o fată de 23 de ani. Asasinul a încercat să-și ascundă crima, spunând că fata a fost răpită.

Povestea crimei a început anul trecut, când părinții tinerei Maya Kapustin, din orașul Nijny Novgorod i-au anunțat dispariția. În seara de 5 august, fata de 23 de ani n-a mai dat niciun semn.

Nu a mai vorbit cu nimeni și nu a mai apărut pe rețelele de socializare, unde era foarte activă. A doua zi dimineață, nu a venit nici la serviciu. Îngrijorat, tatăl ei a postat un mesaj pe Internet.

Sunt tatăl Mayei. A dispărut ieri la ora 23.00. Astăzi nu s-a dus la lucru și nu răspunde la telefon. Nu a venit acasă. Oricine are o informație despre ea sau poate ajuta la căutarea ei, rog să mă contacteze”, a scris bărbatul.

Rude, prieteni, voluntari au început să o caute pe fata dispărută. La căutări a luat parte inclusiv iubitul Mayei. Evgheni Tiurin care s-a arătat foarte îngrijorat de dispariție și a început să distribuie și el mesajul scris de tatăl fetei.

Tânărul le-a explicat tuturor că se simte foarte afectat pentru că ultima dată când s-a văzut cu Maya s-a certat cu ea și a susținut că tânăra a plecat, fără să spună unde se duce.

Câteva zile mai târziu, iubitul fetei a venit la părinții ei, arătându-le un SMS șocant, care spunea că fata a fost răpită de indivizi necunoscuți, care cer o răscumpărare de 4 milioane de ruble, altfel va fi ucisă. Le-a spus părinților că SMS-ul a fost trimis chiar de pe telefonul Mayei.

Disperați, mama și tatăl fetei au strâns 250 de mii de ruble și i-au dat iubitului, ca să îi dea răpitorilor. Cu acești bani însă, tânărul a încercat să fugă din oraș.

El nu știa însă că deja era urmărit de poliție și de serviciul de informații FSB și astfel a fost prins. După arestare, trupul tinerei a fost găsit în subsolul casei lui Evgheni Tiurin.

Potrivit Life News, polițiștii spun că crima a fost comisă chiar în beciul locuinței, unde tânărul a atras-o pe iubita sa și a lovit-o din spate cu un ciocan. Fata a căzut la pământ, fără cunoștință, iar el a strangulat-o.

Ucigașul i-a luat telefonul, banii – aproximativ 600 de ruble și pașaportul, pe care l-a distrus ulterior.

Anchetatorii ruși spun că sunt dovezi că a pregătit crima de câteva zile, însă ucigașul susține că a fost ceva spontan și că apoi a înscenat răpirea, ca să îndepărteze orice suspiciune care ar fi planat asupra sa. Conform legii în Rusia, el riscă cel puțin 17 ani de închisoare.