CRIMA ORIBILĂ DE LA IAŞI. Şi-a tranşat sora şi nepoata

CRIMA ORIBILĂ DE LA IAŞI. Şi-a tranşat sora şi nepoata

George Guralic, "client" fidel al clinicii de psihiatrie de la Socola, s-a răzbunat crunt pe familia surorii sale. Jurnalista Maria Guraliuc îl internase în spitalul groazei pentru a-l trata de schizofrenie.

O dublă crimă a îngrozit oraşul Iaşi. O fostă jurnalistă în vârstă de 29 de ani şi fetiţa ei de numai 5 luni au fost ucise cu cruzime, joi seara. Poliţiştii au găsit apartamentul plin de sânge ca întrun film de groază. Principalul suspect este fratele victimei, internat de mai multe ori la Socola cu afecţiuni psihice. Tragedia s-a petrecut într-un apartament din cartierul Alexandru cel Bun în jurul orei 19.00. Trupul aproape decapitat al Mariei Guraliuc a fost descoperit chiar de soţul ei, în jurul orei 21.00, când acesta s-a întors de la serviciu. Bărbatul s-a îngrozit când a intrat în casă. Apartamentul era plin de sânge, la fel şi trupul soţiei întins în mijlocul sufrageriei. În dormitor şi-a găsit micuţa de numai cinci luni fără suflare. Bărbatul a sunat întâi un prieten, apoi a alertat Ambulanţa şi poliţiştii care l-au găsit plângând în faţa uşii de la intrare. Se presupune că a agresorul a bătut la uşă şi, imediat după ce aceasta a fost deschisă, a sărit cu cuţitul la victimă şi a rănit-o. Femeia a încercat să fugă prin casă însă acesta a urmărit-o şi a lovit-o cu viteză în zona gâtului, în lateral, secţionându-i astfel jumătate de gât. A înjunghiato ulterior de mai multe ori, după care a intrat în camera copilului şi l-a înjunghiat mortal şi pe acesta. Poliţiştii au găsit aproape toţi pereţii din casă pătaţi de sânge, ca într-un film de groază, la fel ca şi chiuveta din baie, unde se presupune că agresorul s-a spălat imediat după ce a comis cele două crime. În apartament a fost găsit un rucsac cu mai multe obiecte care îi aparţin fratelui, George Guraliuc: telefonul mobil, cartea de identitate şi mai multe adeverinţe de la Facultatea de Informatică, unde acesta era înscris. Fratele victimei este principalul suspect în acest caz, însă nu a fost găsit până acum. Iaşi, oraşul crimelor teribile În urmă cu mai puţin de un an, Iaşiul a fost zguduit de o altă dublă-crimă. Un licean de 17 ani, Silviu Cătălin, şi-a ucis mama şi bunica, înjunghiindu- le şi sugrumându-le. El le-a spus psihiatrilor de la Socola şi anchetatorilor de la Parchet că a comis dublul asasinat pentru că femeile au refuzat să-i cumpere o sticlă de suc. Tot la Iaşi, dar de data aceasta în 2010, poliţiştii s-au confruntat cu un alt criminal minor. Este vorba de un băiat de 14 ani, Teodosian Gherman, care şi-a ucis mama cu un ciocan. Internat şi el la Socola, băiatul nu s-a lăsat şi a atacat psihiatrii din instituţie, iar la câteva luni după ce a fost externat şi-a atacat colegii, fiind dus înapoi la spital. CITIŢI ŞI:

  • CRIMĂ LA IAŞI. O fostă jurnalistă şi fetiţa ei de cinci luni au fost găsite moarte în casă. PRINCIPALUL SUSPECT, fratele victimei, de negăsit