Evenimentul Zilei > Actualitate > Și-a pierdut mințile. Pedofil la 70 de ani. Cazul care a revoltat o țară întreagă
Și-a pierdut mințile. Pedofil la 70 de ani. Cazul care a revoltat o țară întreagă

Și-a pierdut mințile. Pedofil la 70 de ani. Cazul care a revoltat o țară întreagă

Un bărbat de 69 de ani din comuna Verbiţa, judeţul Dolj, a fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, el fiind acuzat de procurorii DIICOT că a întreţinut relaţii sexuale cu două surori de 14 şi 16 ani, cu ultima având şi un copil.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT din Craiova, un bărbat de 69 de ani, din Verbiţa, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru infracţiunea de act sexual cu un minor în formă continuată.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2017 – 2019, bărbatul respectiv ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore, în vârstă de 14 şi 16 ani, ambele din comuna Verbiţa.

De asemenea, în urma actelor sexuale, minora de 16 ani a rămas însărcinată şi a dat naştere unui copil, care în prezent are vârsta de un an.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Dolj.

Caz similar în județul Botoșani

În urmă cu aproximativ două săptămâni, o fetitță din Botoșani a fost agresată de un octogenar.

Potrivit primelor informații, bătrânul și-ar fi ademenit victima la domiciliul său, folosindu-se de promisiuni mincinoase.

Din primele informații, comunicate de polițiștii de la Inspectoratul de Poliție al județului Botoșani, rezultă că bătrânul și-ar fi ademenit victima, la domiciliul său folosindu-se de promisiuni mincinoase.

Polițiștii din Cristinești, județul Botoșani spun că mama fetiței era la munca, pe un câmp din vecinătatea satului, iar în această perioadă de timp, bătrânul ar fi ademenit fetița cu promisiunea că îi va da jucării cu care să se joace, dacă va merge la el acasă.

Ulterior, după ce fetița a intrat în casa bătrânului, acesta ar fi mângâiat-o și ar fi atins-o în zona organelor genitale și a sânilor. Când mama s-a întors de la câmp, fetița agresată i-ar fi povestit detaliat întreaga întâmplare. Dus la audieri, procurorii din Botoșani nu au luat nicio măsură împotriva bătrânului din Cristinești, considerându-l prea inofensiv și bolnav pentru a comite alte fapte reprobabile, acesta fiind cercetat în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.

Localnicii din Cristești susțin că dacă polițiștii din comună nu vor face dreptate în acest caz, vor cere internarea obligatorie a agresorului sexual într-un centru destinat persoanelor în vârstă și care suferă de afecțiuni psihice. „Doar nu o să stăm cu mâinile în buzunare să vedem cum ne strică copiii de cap”, a spus o localnică.

Copilul va fi evaluat de psihologii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Botoșani, pentru a stabili dacă va avea nevoie de consilier psihologică sau nu.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: