Simion şi Violeta Tăvală erau căsătoriţi de mult timp, iar împreună aveau doi copii, pe Gabriela de 14 ani şi Petru, în vârstă de 18 ani. El vindea brichete, iar ea era muncitoare la o fabrică din Sibiu. De mai bine de jumătate de an certurile dintre părinţi începuseră să se accentueze, cauza acestora fiind pe fondul geloziei bărbatului, care trăia cu impresia că femeia nu îl mai iubeşte şi că şi-a găsit pe altcineva.


FOTO; Petru, fi ul principalului suspect al crimei, a fost interogat de oamenii legii FOTOGRAFII: TURNUL SFATULUIErau în divorţ

Pentru că nu se mai înţelegeau deloc, cei doi au intentat divorţ. De aici au început scandalurile şi mai mari, iar în ziua de Crăciun, bărbatul şi-a ieşit din minţi şi şi-a dus la bun sfârşit planul, după care a încercat să îşi ia viaţa. A fost salvat la timp de fiul său, căruia i-a lăsat un bilet în care îi explica, indirect, faptele acestuia, dar şi că el urmează să rămână capul familiei. Trupurile şoţiei şi fetiţei au fost găsite în fântâna cu apă din ograda acestora, iar acesta se află internat la Spitalul Judeţean Sibiu, sub pază. „Principalul suspect, tatăl şi soţul celor două, se află în comă. Este adevărat că i-a lăsat băiatului un bilet prin care îşi recunoaşte, indirect, vina. Sunt şanse mari să îşi revină, iar când o va face vom încerca să aflăm ce s-a întâmplat acolo“, ne-a declarat Ion Veştemean, prim-procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Criminalul susţine că fetele au vrut să-l sufoce în somn

Întrebat dacă s-a aflat modul în care cele două au fost omorâte, pe rând sau pe amândouă odată, procurorul ne-a spus: „Nu vă pot spune acest lucru în acest moment, încă nu se ştie. Se fac cercetări. Ceea ce vă pot declara este faptul că au fost găsite urme de violenţă pe faţa mamei“. Tot potrivit acestuia, bărbatul i-ar fi spus în scrisoare băiatului de 18 ani că cele două, mama şi sora lui, ar fi încercat să îl sufoce în somn şi de aceea a recurs la acest gest Potrivit vecinilor, nu de puţine ori Simion şi-a ameninţat soţia cu moartea. Procurorii l-au audiat şi pe Petru, copilul familiei Tăvală, cel care a anunţat Poliţia în momentul în care şi-a găsit tatăl inconştient în şură. Acesta a încercat să se spânzure.