Evenimentul Zilei > Sport > Show total la Campionatul Mondial de Rugby
Show total la Campionatul Mondial de Rugby

Show total la Campionatul Mondial de Rugby

Campionatul Mondial de Rugby a început în forță, cu meciuri extrem de spectaculoase, care au făcut deliciul iubitorilor „Sportului Oval”.

Campionatul Mondial de Rugby a început în forță, cu meciuri extrem de spectaculoase, care au făcut deliciul iubitorilor „Sportului Oval”. Marea ciocnire ce-a avut loc, ieri, în Japonia, țara gazdă a competiției, a fost „un clasic” al Turneului celor Șase Națiuni.

La Yokohama s-au aflat față în față reprezentativele Irlandei și Scoției, iar „verzii” s-au impus mult mai lejer decât era de anticipat, scor 27-3.
În prima confruntare a Grupei A, la deschiderea turneului, Japonia a învins Rusia, scor 30-10. Formația care a stat în prima etapă a fost cea din Samoa. Tot ieri, Anglia a depășit lejer reprezentativa din Tonga, scor 35-3. În cealaltă partidă a Grupei C, Argentina s-a ridicat la nivelul Franței, în multe momente, dar a cedat cu 21-23. SUA a stat în această rundă.

În Grupa B, Noua Zeelandă a câștigat derby-ul cu Africa de Sud, scor 23-13, iar Italia a zdrobit Namibia, cu scorul de 47-22. A stat naționala Canadei. În Gupa D s-a disputat meciul Australia – Fiji (39-21), iar astăzi se întâlnesc naționalele Țării Galilor și Georgiei.