Doina Gradea, Preşedinte-Director General al Societăţii Române de Televiziune, a refuzat invitaţia la audiere trimisă de Comisia pentru cultură din Cameră, iar preşedintele acesteia a transmis că, dacă nu se va prezenta la următoarea dată când a fost convocată, mulţi dintre deputaţi îi vor cere demisia, scrie Ziare.com.

Audierea Doinei Gradea cu privire la scrisoarea adresată Comisiei de către organizaţii locale ale jurnaliştilor era programată pentru miercuri, la ora 13.00.

Preşedinta SRTv a anunţat membrii Comisiei, în după-amiaza zilei de marţi, că nu va participa la audiere, invitându-i pe aceştia „la o inaugurare”, după cum a explicat pentru News.ro deputatul Gigel Ştirbu, preşedintele Comisie.

„I-am trimis o altă adresă, am convocat-o pentru data de 4 decembrie. Dacă nici atunci nu vine, mulţi dintre membrii Comisiei îi vor cere demisia”, a mai declarat Ştirbu pentru News.ro.

Doina Gradea a fost invitată, pe 25 octombrie, la audiere în Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, în urma primirii scrisorii deschise semnate de mai multe organizaţii nonguvernamentale şi asociaţii profesionale referitoare la situaţia îngrijorătoare în care se află Televiziunea Publică (TVR/ SRTv).