Evenimentul Zilei > International > SFÂRȘITUL UNEI LEGENDE! Celebrul BIG BEN va fi ”redus la tăcere”
SFÂRȘITUL UNEI LEGENDE! Celebrul BIG BEN va fi ”redus la tăcere”

SFÂRȘITUL UNEI LEGENDE! Celebrul BIG BEN va fi ”redus la tăcere”

Punct turistic de maxim interes, Big Ben este unul dintre simbolurile importante ale Londrei. Însă sistemul a îmbătrânit, iar autoritățile au decis să îl bage în renovare. Timp de patru ani, Big Ben va mai avertiza sonor doar evenimentele deosebit de important, și atunci susținut electric, până la reinstalarea mecanismului original.

Clopotul Big Ben din celebrul turn cu ceas al Parlamentului britanic va înceta să mai bată în după-amiaza zilei de 21 august şi va rămâne tăcut pentru următorii patru ani, durata lucrărilor de renovare, a anunţat luni Camera Comunelor, potrivit Reuters.

 

Deşi ciocanele care au acţionat clopotul de 13,7 tone la fiecare oră în ultimii 157 de ani vor fi desprinse de ceas, acesta va marca în continuare sonor evenimentele importante, cum ar fi sărbătorirea Anului Nou, relatează Agerpres.

 

"Lucrările de renovare vor proteja ceasul pe termen lung şi vor contribui şi la conservarea clădirii care îl adăposteşte, Turnul Elisabeta", a spus Steve Jaggs, paznicul orologiului.

 

Situat pe malul Tamisei, Palatul Westminster găzduieşte Parlamentul britanic, face parte din patrimoniul cultural mondial şi este un important punct de atracţie turistică. Jaggs invită publicul să asculte ultimele bătăi de clopot, lunea viitoare.

 

Înalt de 96 de metri, Turnul Elisabeta, despre care se crede că este cea mai fotografiată clădire din Marea Britanie, este deja înconjurat de schele, în cadrul unui proiect major de renovare.

 

Ceasul va fi demontat, fiecare rotiţă va fi curăţată şi reparată, rama din fontă va fi reînnoită, iar limbile, recondiţionate.

 

Faţada ceasului va rămâne în continuare vizibilă şi funcţională, indicând ora exactă în tăcere, acţionată de un motor electric, până la reinstalarea mecanismului original.

 

Şi celelalte clopote care bat la fiecare 15 minute vor rămâne în tăcere pe parcursul lucrărilor de renovare programate să se finalizeze în 2021, când sunetul familiar al lui Big Ben se va auzi din nou.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: