Evenimentul Zilei > Social > Sfântul zilei: Eutihie. Rugăciunea din inimă către el are puteri miraculoase
Sfântul zilei: Eutihie. Rugăciunea din inimă către el are puteri miraculoase

Sfântul zilei: Eutihie. Rugăciunea din inimă către el are puteri miraculoase

Calendarul creștin pentru 24 august include o sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 24 august, în fiecare an este sărbătorit Sfântul Mucenic Eutihie, unul dintre cei mai apropiați ucenici ai lui Iisus Hristos. Se spune că rugăciunea către acest sfânt are efecte miraculoase dacă este spusă cu credinţă, putând vindeca cele mai grele boli.

Sfântul Mucenic Eutihie a fost ucenicul Sfantului Ioan Evanghelistul și al Sfântului Apostol Pavel. Sfântul Mucenic Eutihie a fost Apostol misionar. Acesta a fost unul dintre cei mai mari susținători ai lui Iisus Hristos, distrugând multe temple păgâne. Conform poveștilor religioase se spune că acesta, în timpul călătoriilor sale misionare, a fost însoțit neîncetat de un înger.

Sfantul Mucenic Eutihie a fost aruncat în foc și la fiare. Poveștile religioase susțin că cu toate astea,  Sfantul Mucenic Eutihie a putut ieși nevătămat prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu. A fost omorât cu sabia din cauza faptului că nu a vrut să renunțe cu niciun chip la credința sa în Iisus Hristos.

Ce rugăciune trebuie să rostești către Sfântul Eutihie

Rugăciunea către acest sfânt are efecte miraculoase dacă este spusă cu credinţă, putând vindeca cele mai grele boli.

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre. Pe Faraon, cel ce se purta în car, l-a cufundat toiagul lui Moise, cel ce a făcut minuni oarecând, în chipul Crucii lovind şi despărţind marea şi pe Israel mergător pedestru l-a arătat, pe cel ce cânta cântare lui Dumnezeu.

Arătându-te împreună locuitor cu Apostolii şi cu mucenicii şi totdeauna umplându-te de Dumnezeiască Lumină, arată părtaşi luminii pe cei ce săvârşesc astăzi cinstită pomenirea ta, Sfinte Mucenice Eutihie, vrednicule de minune. Făcându-te ucenic cu bună credinţă ucenicului celui iubit şi urmând obiceiurile lui, fericite, ai iubit pe Domnul, împlinind Legile Lui cele Dumnezeieşti şi urmând patimilor Lui, Sfinte Mucenice Eutihie.