Activiştii smulg pur şi simplu portretele preledintelui din sediile primăriilor din toată Ţara. Aşadar, manifestenţii ecologişti au sfâşiat portretele oficiale ale lui Macron din mai mult de 130 de municipii. Ultrajul activiştilor asupra imaginilor cu Macron, ar fi un fel de a exprima furia pentru falsele probleme ambientale ala şefului Statului.

Preşedintele francez e acuzat de organizaţii că atenuează politicile contrastante cu imaginea sa de apărător al planetei

Liderul REM ( Le Republique en Marche), după cum susţin cei ce promovează protestele, nu ar fi redus în manieră semnificativă poluarea din Franţa şi n-ar fi încurajat producţia de energie din surse regenerabile.

Helene Lacroix-Baudrion, una dintre susţinătoarele distrugerii fotografiilor lui Macron din birourile publice, a clarificat chestiunea cu aceste cuvinte, reluate de The Independent: „Să rupem portretele cu preşedintele este un act în favoarea vieţii noastre şi a planetei noastre. Vrem doar ca şeful Statului, care se proclamă un paladin al mediului înconjurător, să respecte înţelegerile Franţei în momentul semnării Acordului de la Paris privind clima”.

Mânia verzilor împotriva pozelor cu Macron, a ajuns în tribunale din toată ţara

S-au deschis dosare penale celor care au inspirat găselniţa anti-Macron. Procesele din toată Franţa au avut până acum rezolvări diferite, fiindcă unele s-au concluzionat cu condamnarea activiştilor care au rupt portretele preşedintelui, în timp ce altele s-au încheiat cu achitări. Justiţia e peste tot la fel? E de mirare că instanţele nu au premiat pe protestatari sau nu i-au condamnat la moarte.