Serviciul de informații externe al Israelului a livrat o serie de echipamente în plus, necesare în combaterea infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv kituri care vor permite realizarea a 1.000 de teste suplimentare pentru acest virus, informează The Jerusalem Post.

Livrările includ și ventilatoare, substanțe pentru producerea de gel dezinfectant pentru mâini, reactivi din Coreea de Sud, un medicament utilizat pentru teste și un medicament contra HIV de proveniență din India, care este la ora actuală folosit ca tratament experimental pentru pacienții atinși de coronavirus.

În plus, Mossad lucrează pentru achiziția de 47 de medicamente și anestezice diferite, care lipsesc în Israel, potrivit ministerului israelian al Sănătății.

În lupta împotriva coronavirus, serviciul israelian de informații externe a fost însărcinat să producă material medical din străinătate.

Directorul Mossad, Yossi Cohen (foto) , conduce un centru de comandă special împreună cu alte unități ale securității naționale și ministerul Sănătății.

Până acum, Mossad a fost responsabil de operațiuni care au dus la livrarea a zece milioane de măști medicale, din care zeci de mii de măști N95, în plus față de o mare cantitate de aparate ventilatoare.

În cursul unei operațiuni care a avut loc luna trecută, Cohen a reușit să aducă peste 100.000 de kituri de testare a coronavirus dar s-a constatat că le lipsea o componentă specifică care afecta funcționarea testelor.

Câteva zile mai târziu, Israel a reușit să dezvolte acea componentă lipsă