Evenimentul Zilei > International > Serviciile SECRETE belgiene ŞTIAU că o să aibă loc atentate la AEROPORTUL Zaventem şi la METROU
Serviciile SECRETE belgiene ŞTIAU că o să aibă loc atentate la AEROPORTUL Zaventem şi la METROU

Serviciile SECRETE belgiene ŞTIAU că o să aibă loc atentate la AEROPORTUL Zaventem şi la METROU

Serviciile secrete din Belgia, la fel ca şi cele vestice, au primit avertizări precise de securitate privind atentatele de la Bruxelles. Acestea au ştiut, cu un grad înalt de certitudine, că atacurile erau planificate în viitorul apropiat pentru aeroportul Zaventem şi pentru metrou.

Potrivit haaretz.com, serviciile secrete au primit avertizări că aeroportul o să fie atacat, acestea nu au luat măsurile necesare pentru a opri atacurile teroriste.

Sursa citată spune că atacurile au fost planificate în capitala ISIS, adică în Raqqa, Siria.

Celula de terorism, responsabilă cu atacurile din capitala Belgiei, pare că are legături cu reţeaua din spatele atacurilor de la Paris din luna noiembrie a anului trecut.

Potrivit procurorului federal al Belgiei, Frederic Van Leeum, a declarat că Brahim El Bakraoui s-a aruncat în aer pe aeroportul din Bruxelles, iar fratele său a comis atentatul de la metrou. Cea de-a doua persoană care s-a detonat pe Zaventem nu a fost încă identificată. Un alt terorist, Najim Laachraoui, se află în libertate, după ce acesta a fost încurcat cu o altă persoană. Citeşte mai mult…