Evenimentul Zilei > Actualitate > Serviciile de Ambulanță cer ajutor. Sunt în pericol de blocaj
Serviciile de Ambulanță cer ajutor. Sunt în pericol de blocaj

Serviciile de Ambulanță cer ajutor. Sunt în pericol de blocaj

Conducerea Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România cere Guvernului și Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență să asigure echipamentul necesar de protecție pentru Serviciile Publice de Ambulanță. Dacă necesarul de echipamente nu va fi asigurat în două săptămâni, există riscul ca de 1 aprilie activitatea serviciilor de ambulanță să se blocheze.

Sindicatele ”Ambulanța” susțin că personalul operativ din Serviciile Publice de Ambulanță are nevoie de echipamente de protecție individual complet la toate intervențiile. Potrivit liderului sindical Gheorghe Chiș, la această dată în Serviciile Publice de Ambulanță sunt confirmați pozitiv cu COVID19 un număr de trei angajați, iar 113 angajați sunt izolați. Dintre aceștia, 68 sunt în 22 de județe și 45 de angajați în Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

”Pentru a putea păstra operativitatea în intervenții, solicităm de urgență, în primă etapă, testarea întregului personal din serviciile de ambulanță din județele care au angajați în izolare și, în etapa a doua, în toate serviciile de ambulanță.

Totodată facem apel la toate persoanele juridiceși fizice care pot, să vină în ajutorul Serviciilor Județene de Ambulanță și Serviciului de Ambulanță București-Ilfov cu materiale de curățenie și dezinfecție și echipamente de protecție specifice”, solicită Federația Națională Sindicală ”Ambulanța”.

”Ca să vă putem ajuta la nevoie, avem nevoie acum de ajutorul dumneavoastră”, este Apelul la Solidaritate al sindicatelor din serviciile de ambulanță.

De altfel, la Constanța, reprezentanții Serviciului de Ambulanță au apelat, joi, la presa locală pentru a transmite un mesaj pentru cei care îi pot ajuta cu consumabile: dezinfectanti pentru mâini și suprafețe, măști, mănuși, combinezoane etc. La Constanța sunt înregistrate 5834 persoane izolate la domiciliu, multe dintre ele cerând ajutor medical.

La scurt timp au apărut și reacțiile pozitive. Un agent economic i-a contactat pe ziariștii de la constanta100%, anunțându-i că, vineri, va duce la sediul SAJ Constanța, 100 de mănuși chirurgicale, 80 de litri de clor și 20 litri de dezinfectant.