Evenimentul Zilei > International > Serviciile americane AVERTIZEAZĂ asupra amenințărilor în ceea ce priveşte INFLUENŢA tot mai mare a Rusiei şi modernizarea armatei din China
Serviciile americane AVERTIZEAZĂ asupra amenințărilor în ceea ce priveşte INFLUENŢA tot mai mare a Rusiei şi modernizarea armatei din China

Serviciile americane AVERTIZEAZĂ asupra amenințărilor în ceea ce priveşte INFLUENŢA tot mai mare a Rusiei şi modernizarea armatei din China

Eforturile Rusiei de a-și extinde influența și modernizatoare armatei din China se numără printre amenințările cu care se confruntă SUA, potrivit unui raport de informații important lansat ieri. Raportul Strategiei Naționale de Inteligență constată în faptul că Statele Unite se confruntă cu o lume din ce în ce mai complexă și incertă în care amenințările devin tot mai diverse.

Directorul Inteligenței Naționale Dan Coats a declarat într-o scrisoare care însoțește raportul că agențiile americane trebuie să se adapteze pentru a răspunde la ceea ce el numește un mediu "turbulent și complex".  "Ne confruntăm cu schimbări semnificative în mediul intern și global", a spus Coats. "Trebuie să fim gata să facem față provocărilor din secolul 21 și să recunoaștem amenințările și oportunitățile emergente".

Puteţi citi aici despre:  RAPORT TERIFIANT realizat de SUA. PERICOLUL vine din ASIA. China este LIDER MONDIAL în tehnologia militară de arme cheie

El a spus că comunitatea de informații trebuie să îmbunătățească cooperarea între agențiile membre și să încurajeze mai multe inovații.  Raportul nu clasifică amenințările, dar prima secțiune este dedicată amenințării reprezentate de "adversarii tradiționali" care încearcă să profite de slăbirea ordinii internaționale postbelice și de tendințele din ce în ce mai izolaționiste din Occident. "Eforturile Rusiei de a-și spori influența și autoritatea sunt susceptibile de a continua și pot intra în conflict cu obiectivele și prioritățile SUA în mai multe regiuni", se  mai spune.

Vorbind la modul general, un director senior al serviciului de informații naționale a declarat că împingerea pentru o mai mare transparență face parte dintr-un efort de restabilire a încrederii față de poporul american, după scurgerea de informaţii provocată de Edward Snowden în 2013 a materialelor americane clasificate despre programele de supraveghere ale Americii. 

Raportul Strategiei Naționale de Inteligență din 2019 discută, de asemenea , modernizarea Chinei a armatei sale și urmărirea "predominării" în regiunea Pacificului.

Strategia notează că atât China, cât și Rusia continuă să dezvolte arme anti-satelit pentru a slăbi armata și securitatea americană. De asemenea, amenințarea de hacking crește, pe măsură ce mai mulți adversari dobândesc tehnologia pentru a interfera cu sistemele informatice din SUA, titrează militarytimes.