„Vom discuta despre modificările pachetului de servicii de bază, dar nu în sensul micşorării lui, ci există posibilitatea unor servicii noi. În funcţie de numărul de pacienţi care se adresează anumitor patologii, de exemplu creşterea numărului zilelor de recuperare pentru anumite patologii, pentru recuperarea neurologică sau pentru recuperarea celor arşi”, a declarat Sorina Pintea.

„Suntem un sistem de asigurări sociale pe sănătate. Este normal că fondurile să fie limitate în anumite perioade ale lunii, dar funcţionează instituţia programării. Ai acces în limita fondurilor pe care funizarea de servicii medicale le primeşte de la CAS, pe baza anumitor criterii. Depinde de nivelul de dotare a fiecărui laborator”, a adăugat ministrul Sănătății.

„Suntem 5 milioane care contribuim pentru 17 milioane. Investigaţiile de înaltă performanţă se pot face şi în urgenţă. Accesul din acest punct de vedere este în regulă. Trebuie corectată transparenţa în programare. Ar fi simplu pentru cel care face programarea să fie sigur că luna următoare, sau peste două săptămâni, va beneficia de investigaţie. Ministerul Sănătăţii a impus nişte legi şi acum verifică dacă se aplică.”, a declarat Pintea, în privința investigațiilor RMN care pot dura și trei luni.