O serie de cutremure foarte puternice s-au produs în apropiere de România. Seismele de suprafață au fost înregistrate imediat de aparatură.

Site-ul Institutului Naţional de Cercetare pentru Fizica Pământului anunţă două cutremure de suprafaţă cu magnitudini de peste 4,5 grade, care au avut loc vineri seară şi sâmbătă dimineaţă.

Primul seism a fost înregistrat în estul Kazahstanului, la ora 3:10, la o adâncime de 10 kilometri, având o magnitudine de 4,6 grade pe scara Richter.

Cel de-al doilea cutremur s-a produs vineri seară, la ora 21:06, în Turcia, şi a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter. Turcia a înregistrat mai multe seisme în ultimele săptămâni, dar nu foarte puternice, cel de seara trecută având cea mai mare magnitudine.

Cutremurul s-a produs tot la o adâncime de 10 kilometri şi a putut fi simţit în Egipt, Grecia şi Libia.


Un cutremur puternic în România s-a produs chiar săptămâna trecută. Un seism cu magnitudinea 4,5 pe Richter s-a produs marţi, 2 iunie, după-amiaza, la ora locală 14:12, în judeţul Covasna, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Însă, cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti, iar mulți oameni s-au temut că ar putea urma câteva replici destul de dure.