Producția „Vlad”, al cărei prim episod a fost difuzat luni, 25 februarie, de la ora 20.30, a reușit să adune un val de critici din partea publicului, la scurt timp de la lansare. În mediul online au început să circule mai multe păreri despre producția cu care Pro TV trebuia, conform așteptărilor, să dea lovitura anul acesta. Anunțat cu surle și trâmbițe, marele pariu al ProTV din această primăvară, serialul „Vlad”, pare că nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor pe care le-au avut românii din fața televizoarelor.

Copie identică a unui alt serial

Prezentat ca un serial 100% românesc, „Vlad” ar fi de fapt o producție realizată după licența turcească a serialului „Ezel”, difuzat în anul 2010 de Kanal D. Varianta originală ar fi avut la bază cartea „Monte-Cristo”, așa cum și producătorii de la Pro TV au susținut. „Vlad” ar prezenta, într-o adaptare modernă, povestea Contelui de Monte-Cristo. Cei care au vizionat varianta originală au taxat imediat acest lucru.

„Început identic Ezel, să vedem cât de bună este copia“, „Ezel de România“.

„Film făcut după serialul turcesc Ezel, care a fost difuzat pe Kanal D. Mare petrecere la lansare și mare tamtam. Practic e filmul turcesc tradus și jucat de actori români”.

„Pe bune?!?? Este 1 la 1 cu Ezel. Până și replicile sunt aproape identice. Maxim 2, 3 cuvinte reinterpretate ca să nu sune identic cu traducerea din turcă. C’mon! Mă așteptam de la Antena 1 la așa ceva. Dar de la voi… niciodată! M-ați dezamăgit. Știu deja tot filmul și ce urmează să spună când și unde și cine. Păcat de banii investiți!”.

„Identic Ezel! Absolut nimic în plus și nici în minus: înscenarea, mama oarbă, tatăl tâmplar, trădarea, cazinourile… absolut tot! Românii chiar că nu au pic de imaginație și creativitate!”.

E copiat identic dupa Ezel și gata, cei care nu sunteți convinși uitați-vă la primul episod Ezel și vă veți convinge” ,sunt doar câteva din comentariile negative apărute pe pagina serialului.

FOTO: Secvență din serialul turcesc Ezel

Părerile sunt împărțite

Printre multitudinea de comentarii negative au fost totuși și câțiva telespectatori care s-au arătat destul de încântați de serialul celor de la Pro TV. Aceștia cer chiar difuzarea de mai multe ori pe săptămână a acestuia, argumentând că ar fi cu mult peste alte producții ale posturilor concurente, precum „Fructul Oprit”, serial de succes difuzat de Antena 1. „Băgaţi serialul în fiecare zi. Este prea tare. „Fructul Oprit” este pistol cu apă faţă de „Vlad”, este doar unul dintre comentariile pozitive.

 

„N-a fost să fi e! Păcat!”

Dintre toate comentariile negative, reacția cea mai neașteptată a venit din partea scenaristului Eugen Patriche, cel care a scris scenariile mai multor seriale românești, precum „Abracadabra”, „Numai iubirea”, ,,Lacrimi de iubire”. Acesta s-a arătat oarecum dezamăgit de producția de la Pro TV, așteptările fiind totuși destul de mari. „Cu ani în urmă speram că meseria de scenarist se va dezvolta în România, că vor apărea producţii care să ne ajute să ocupăm un loc important pe piaţă, dar n-a fost să fie. Păcat”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook. Nici la nivel de cifre, „Vlad” nu pare a fi suficient de convingător. Surse din piață susțin că s-a investit enorm în acest produs, o sumă aproximativă ar fi undeva la 200.000 de euro/episod, iar cei de la Pro TV se așteaptă la mult peste 24 procente din cota de piață pentru a putea justifica costurile. Primul episod a avut 1,7 milioane de telespectatori la nivel național, iar în mediul urban- 942.000.