Evenimentul Zilei > International > Serghei Lavrov a purtat o mască inscripționată ”FCKNG QRNTN” în vizita din China
Serghei Lavrov a purtat o mască inscripționată ”FCKNG QRNTN” în vizita din China

Serghei Lavrov a purtat o mască inscripționată ”FCKNG QRNTN” în vizita din China

Ministrul rus de Externe a făcut o declarație îndrăzneață cu o mască facială cu o înjurătură în cursul unei vizite efectuate, luni, în China. Serghei Lavrov a purtat o mască neagră pe care scria cu alb  "FCKNG QRNTN" în limba engleză.

Ministrul rus de Externe a făcut o declarație îndrăzneață cu o mască facială cu o înjurătură în cursul unei vizite efectuate, luni, în China. Serghei Lavrov a purtat o mască neagră pe care scria cu alb  „FCKNG QRNTN” în limba engleză. Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că jurnaliștii i-au acordat, duminică, celui mai înalt diplomat al țării masca în onoarea împlinirii a 71 de ani, relatează Daily Mail .

Masca reflectă perfect opiniile lui Serghei LAvrov cu privire la carantinele COVID-19

Ei au spus că masca reflecta în mod corespunzător opiniile lui Lavrov cu privire la carantinele covid aplicate în întreaga lume. Ministerul de Externe a declarat pe rețelele de socializare:” Atât masca, cât și sloganul se potrivea ministrului exact așa cum trebuie”.

Deși locuitorii Moscovei trebuie să poarte măști și mănuși în transportul public, autoritățile s-au opus impunerii unei blocări stricte, așa au făcut-o în timpul primului val de coronavirus de anul trecut, bazându-se în schimb pe măsuri specifice.

Vladimir Putin a susținut că a „stabilizat” pandemia, în ciuda a 9.215 cazuri noi înregistrate luni și 367 de decese. Serghei Lavrov, aflat într-o vizită de două zile în China, poartă discuții cu omologul său chinez într-un moment în care relațiile ambelor țări cu administrația președintelui american Joe Biden sunt grav tensionate, mai precizează sursa citată.

Relații încordate între SUA și China

Oficialii americani și chinezi au încheiat vineri ceea ce Washingtonul a numit discuții „dure și directe” în Alaska, în timp ce ambasadorul Rusiei s-a întors duminică la Moscova pentru consultări, după ce Joe Biden a declarat că este de părere că președintele Vladimir Putin este un criminal.

Rusia este de asemenea în fața unei noi runde de sancțiuni asupra a ceea ce Washingtonul spune că a fost amestecul său în alegerile prezidențiale americane din 2020, pe care Moscova le neagă.

Rusia și China au fost obligate să se dezvolte independent de Washington, a spus Serghei Lavrov

Adresându-se presei chineze înainte de începerea vizitei sale, Serghei Lavrov a declarat că Moscova și Beijingul au fost obligate să se dezvolte independent de Washington pentru a contracara ceea ce a afirmat el că sunt încercările SUA de a-și stopa dezvoltarea tehnologică.

”Trebuie să reducem riscurile de sancțiuni prin consolidarea independenței noastre tehnologice, trecând la plățile în monedele noastre naționale și în monedele globale care servesc drept alternativă la dolar”, a declarat Lavrov, potrivit unei transcrieri a interviului său publicat luni.

”Trebuie să ne îndepărtăm de utilizarea sistemelor internaționale de plată controlate de Occident”, a spus Lavrov

„Trebuie să ne îndepărtăm de utilizarea sistemelor internaționale de plată controlate de Occident.” Înaintea vizitei sale, un ziar de stat chinez, The Global Times, a sugerat că vizita lui Lavrov a fost un semn al apropierii coordonării China-Rusia și că asta ar compensa impactul a ceea ce a numit „probleme ale SUA”.

”Momentul vizitei lui Lavrov este demn de remarcat, deoarece înseamnă că Rusia este prima țară cu care China împărtășește informații și opinii cu privire la chestiuni cheie, după comunicarea față-în-față dintre China și SUA”,a mai spus cotidianul chinez.