Evenimentul Zilei > Actualitate > Serena Williams are probleme la Roland Garros. Fosta lideră WTA, urmărită de o accidentare. „Nu e într-o condiție perfectă”
Serena Williams are probleme la Roland Garros. Fosta lideră WTA, urmărită de o accidentare. „Nu e într-o condiție perfectă”

Serena Williams are probleme la Roland Garros. Fosta lideră WTA, urmărită de o accidentare. „Nu e într-o condiție perfectă”

Serena Williams s-a calificat în turul al 3-lea de la Roland Garros, iar antrenorul americancei, Patrick Mouratoglou, a vorbit despre condiția fizică a elevei sale.

Serena Williams (locul 10 WTA) a câștigat meciul disputat, joi, în turul al 2-lea de la Roland Garros, împotriva japonezei Kurumi Nara (238 WTA), scor 6-3, 6-2. După calificarea în turul al 3-lea al turneului parizian, Patrick Mouratoglou, antrenorul care se ocupă de pregătirea Serenei Williams, a vorbid despre starea fizică a elevei sale.

„Cred că Serena s-a descurcat onorabil până acum. A avut o accidentare gravă, care a obligat-o să abandoneze la Miami. Recuperarea a durat mult și nu a fost dusă până la capăt. Nu a avut timp suficient să se pregătească pentru un Mare Șlem. Luând în considerare timpul mic de antrenament, a făcut o treabă excelentă în primele două meciuri. E competitivă și asta mă bucură. A avut emoții mari în primul meci. E sub o presiune constantă. Toată lumea se așteptă ca ea să câștige, să bată record după record.

Genunchiul e în regulă acum. Nu e într-o condiție perfectă, dar situația e sub control. A mai câștigat turnee de Mare Șlem cu accidentări, așa că poate manageria situația. Asta este viața unui sportiv, apar lucruri care nu depind de tine”, a spus tehnicianul.