Grație succesului de azi, de la Melbourne, Serena Williams deține recordul de titluri de Mare Șlem câștigate în „era Open” (23), cu unul mai mult decât celebra Steffi Graf. Ba mai mult, americanca va redeveni,începând de luni, liderul WTA, loc ocupat până acun de jucătoarea germană Angelique Kerber.

Pentru această performanță, Serena a primit un cadou special din partea celui mai cunoscut număr 23 din istoria sportului, Michael Jordan. Încântat și impresionat de victoria compatrioatei sale, Jordan i-a trimis două perechi de ghete personalizate.

„Să câştigi e greu! E nevoie de ani de muncă grea, de putere mentală şi de acceptarea faptului că urăşti să pierzi. Felicitări pentru câştigarea celui de-al 23-lea titlu de Grand Slam. E un privilegiu să-ţi urmăresc în continuare determinarea pe teren. Prietenul tău, Michael Jordan", a fost mesajul transmis de cel mai mare baschetablist din istorie.

„E extraordinar. Mulţumesc, Michael! Nu-mi vine să cred că-i spun mulţumesc lui Michael Jordan. Rămâne cel mai mare”, a replicat tenismena.