Evenimentul Zilei > International > Serbia CLOCOTEŞTE! Noi manifestaţii anti-Vucici. La Belgrad şi Novisad, s-a cerut demisia proaspăt-alesului preşedinte
Serbia CLOCOTEŞTE!  Noi manifestaţii anti-Vucici. La Belgrad şi Novisad, s-a cerut demisia proaspăt-alesului preşedinte

Serbia CLOCOTEŞTE! Noi manifestaţii anti-Vucici. La Belgrad şi Novisad, s-a cerut demisia proaspăt-alesului preşedinte

Câteva mii de persoane au manifestat şi aseară la Belgrad împotriva ''dictaturii'' premierului sârb, Aleksandar Vucici. El este învingătorul detaşat al alegerilor prezidenţiale din 2 aprilie.

Printre altele, Aleksandar Vucici este acuzat de autoritarism şi de controlul dur asupra media. Pentru aceasta manifestanţii cer demisia sa din guvern, ca şi a membrilor Comisiei electorale şi a şefilor televiziunii publice, RTS.

Protestele, care au adunat alături ca protagonişti tineri şi studenţi, au început chiar de pe 3 aprilie, a doua zi după victoria electorală a lui Vucici, considerată falsă de către demonstranţi al căror număr s-a diminuat evident pe parcursul zilelor, lumea acceptând până la urmă că el este preşedintele şi…că nu mai au ce face.

Ieri, protestul s-a desfăurat unindu-se cu altul format din cadre universitare şi cercetători care manifestau de Ziua Pamântului. O manifestaţie anti-Vucici a avut loc şi la Novisad, al doilea oraş sârb ca mărime din nordul Serbiei.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.