Evenimentul Zilei > Economie > Șerban Nicolae a răbufnit în direct: „Îmi dau demisia!”
Șerban Nicolae a răbufnit în direct: „Îmi dau demisia!”

Șerban Nicolae a răbufnit în direct: „Îmi dau demisia!”

Senatorul PSD Șerban Nicolae a afirmat, vineri după-amiază, la Antena 3, că agenții economici, angajatorii și angajații nu știu, încă, ce se va întâmpla cu economia românească după data de 15 mai, când guvernanții au anunțat începerea ridicării restricțiilor și relansarea în etape a economiei.

„Dacă ar fi avut loc consultări, am fi știut de ele! Nu s-au produs. Vă dau exemple elementare de judecată greșită. Mai întâi, nu s-a vorbit niciodată de utilizarea rezervelor deținute de BNR pentru sprijin. Dacă nu le folosești în criză, urmând a le reîndestula atunci când îți permite economia și ești din nou pe creștere, atunci la ce mai faci rezerve?

De asemenea, se vorbește despre faptul că există un impact bugetar determinat de creșterea pensiilor. În continuare, creșterea veniturilor românilor este văzută ca un lucru rău de către PNL-iști, ca un fel de aruncat banii pe fereastră. Banii pe care românii îi primesc din pensii și salarii se întorc în economie. Nu sunt o pierdere! Este o infuzie indirectă în economie, pentru că oamenii cheltuie, oamenii consumă.

Dacă îmi găsiți acum agenți economici, angajatori și angajați care să știe ce o să urmeze după 15 mai, eu îmi dau demisia din seara aceasta! Dar nu o să găsiți, pentru simplul motiv că nimeni nu știe! Se spune doar avem soluții. Păi când le spuneți? Când le asumați public? (n.r. cu referire la Guvern)”, a spus Șerban Nicolae.