Serban Georgescu a fost condus, ieri, pe ultimul drum

Serban Georgescu a fost condus, ieri, pe ultimul drum

Compozitorul Serban Georgescu, care a murit duminica seara in urma unui atac de cord, a fost inmormantat ieri, la Cimitirul Bellu.

Ceremonia nu a fost lipsita de incidente: groparii s-au chinuit mai bine de o jumatate de ora sa puna in cripta sicriul, care era prea mare. Slujba a inceput la ora 14.00, iar in jurul soborului de preoti s-au strans peste 1.000 de oameni, prieteni, curiosi, rude sau vedete.

Printre cei care au tinut sa-l mai vada o data pe Serban Georgescu s-au numarat: Horia Moculescu, Romica Tociu si Cornel Palade, Silvia Dumitrescu, Costin Marculescu, Viorel Lis sau Cornel Constantiniu.

Langa sotia lui Georgescu s-a aflat permanent Titus Andrei, prieten de-o viata al compozitorului. Dupa slujba, mai multi apropiati ai lui Serban Georgescu au tinut sa spuna cateva cuvinte despre cel trecut in nefiinta.

Ne puteți urmări și pe Google News

O groapa prea mica Cantaretul Fuego, pentru care Georgescu a compus cateva piese, a trimis o coroana, insa nu a ajuns la inmormantare. Nici Madalina Manole, fosta sotie a compozitorului, nu a fost prezenta. Ea a venit in schimb in seara dinaintea inmormantarii, in jurul orei 22.00, cand a fost deschisa capela special pentru ea.

Cantareata, care a venit insotita de prietenul ei, a adus o coroana si s-a recules langa cel care i-a fost sot si iubit timp de 15 ani. Din pacate, momentul tragic al depunerii in groapa s-a transformat intr-un spectacol grotesc: cripta de beton a cavoului era prea mica pentru sicriul pe care Bebe Ivanovici, nasul de cununie al lui Serban Georgescu, spunea celor din jur ca a cheltuit 58 de milioane de lei.

Dupa ce au incercat de mai multe ori sa puna sicriul in cripta, ingrijitorii cimitirului au coborat cu dalti si ciocane pentru a face loc. Intre timp, vaduva celui decedat ii acuza pe gropari si ii ameninta cu tribunalul. Dupa mai bine de o jumatate de ora, timp in care au incercat sa puna cosciugul inclusiv in plan vertical sau pe o parte, groparii ajutati de Bebe Ivanovici au introdus sicriul in cripta.