Evenimentul Zilei > Politica > Senatorul PNL, Vergil Chițac, dă din casă: “De ani de zile, PNL Constanța este asistatul social al PSD. Sunt într-un blat din toate punctele de vedere”
Senatorul PNL, Vergil Chițac, dă din casă: “De ani de zile, PNL Constanța este asistatul social al PSD. Sunt într-un blat din toate punctele de vedere”

Senatorul PNL, Vergil Chițac, dă din casă: “De ani de zile, PNL Constanța este asistatul social al PSD. Sunt într-un blat din toate punctele de vedere”

Ruptură gravă în PNL Constanța, pe fondul scandalului care a luat amploare, din cauza alegerilor interne. Războiul se poartă între organizația municipală condusă de senatorul Vergil Chițac și organizația județeană, coordonată de fostul deputat Gheorghe Dragomir. S-a ajuns déjà în instanță, “municipiul” acuzând “județul” că și-a însușit organizarea alegerilor municipal.

Scandalul dintre liberalii constănțeni a dat pe dinafară. Președintele interimar al PNL Constanța, senatorul  Vergil Chițac, a lovit dur, într-o conferință de presă, conducerea organizației județene a partidului, acuzând-o că, “deliberat, mi-a preluat prerogativele însușindu-și organizarea alegerilor municipale”. BPJ al PNL Constanța ar fi stabilit data alegerilor pentru conducerea organizației municipale pentru data de 31 martie, fără să consulte conducerea organizației municipale. Senatorul Chițac și echipa sa stabiliseră alegerile pentru 8 aprilie. Și, de aici, scandalul. 

Vergil Chițac a contestat data la Comisia de Arbitraj a PNL central. Pentru că nu i s-a răspuns cu celeritate, și fiind “ foarte supărat de liderii partidului”, a atacat termenul în instanță, invocând că, în 31 martie, în calitatea sa de președinte al Delegației Române la Adunarea Parlamentară NATO, este plecat la Berlin. Nici unul dintre liderii municipali, mulți fiind și consilieri locali municipali, nu va participa la ședința de alegeri de mâine. Nici cei trei candidați la șefia organizației municipale al PNL Constanța. Al patrulea și-ar fi  depus candidatura fără a informa organizația municipală. 

Pe fondul nemulțumirilor crescânde și al scandalului interminabil, echipa de la municipiu a venit cu dezvăluiri șocante. “Adevărata țintă pentru toată această manipulare este de fapt controlul  asupra Consiliului Local Municipal Constanța. Am deranjat interesele unor colegi de partid cu interese imobiliare”, a spus consilierul local Romeo Rezeanu. Iar senatorul Vergil Chițac, într-o notă de sinceritate, asumată, a declarat că  “de ani de zile, PNL la Constanța este asistatul social al PSD. Sunt într-un blat, din toate punctele de vedere”. De aceea nu este dispus “să se pună batista pe țambal pentru că ar avea efecte devastatoare”.

Conducerea organizației județene a PNL Constanța nu dă înapoi. Susține că “BPJ a aprobat, cu majoritate de voturi, calendarul alegerilor interne în cadrul filialei, respectând totodată hotărârile și recomandările Biroului Politic Național al PNL”. Data alegerilor municipale rămâne bătută în cuie, 31 martie. “Președintele interimar Vegil Chițac, numit, nu ales, în fruntea organizației municipale a PNL, ne-a spus abia luni că nu va fi prezent. Poate delega un vicepreședinte la alegerile de mâine. Noi nu am acționat pe nimeni în instanță când el a schimbat, fără să ne anunțe, componența Biroului Municipal. Statutul trebuie respectat, nu ținem pe nimeni cu forța”,  a declarat, pentru EVZ, președintele organizației județene a PNL Constanța, Gheorghe Dragomir.