"Procedural, aşteptăm motivarea Curţii, apoi hotărârea dată de către domnul Tăriceanu, dacă va fi dată. (…) Se încearcă prelungirea la nesfârşit a acestei speţe. Vom aştepta şi vom vedea ce hotărâre şi când va ieşi. Noi spunem că acea hotărâre trebuia dată ieri, pentru că nu trebuie să aprobe nimeni nimic – nici comisia , nici Biroul permanent – se uită la vot şi face copy – paste la formularea de la domnul Vâlcov, trebuie să scrie acolo doar voturile 79 la 67, majoritate simplă, în baza articolului 173, totul e legal. Dacă nu vrea, va încălca iar Constituţia şi decizia CCR. Dacă va da o hotărâre de respingere, vom analiza textul acesteia şi vom face o contestaţie, inevitabil, dar nu are bază legală pe care să dea hotărâre de respingere. Azi articolul 173 interpretează acel vot ca fiind pentru încuviinţare. Azi poate redacta o hotărâre doar pe baza articolului 173, aşa cum e scris azi", a declarat senatorul PNL Cristian Bodea, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

El a susţinut că PSD a "subestimat răspunsul CCR".

"Prin ceea ce a spus ieri CCR, se dovedeşte faptul că domnul Călin Popescu-Tăriceanu, la comanda PSD, a pus o cutumă parlamentară mai presus decât Constituţia. O cutumă parlamentară care nu este nici măcar lege, este o înţelegere între parlamentari.(…) Orice vot dat în Parlament trebuie materializat printr-o hotărâre, că e de respingere, că e de aprobare. Parlamentul trebuie să îşi comunice hotărârile prin nişte acte", a explicat Bodea.

În opinia sa, hotărârea pe care o cere Curtea Constituţională trebuie să fie emisă de 'urgenţă', susţinând că trebuia emisă chiar de miercuri. "Hotărârea nu poate fi dată retroactiv (…) din declaraţiile celor de la PSD înţeleg că vor să dea hotărârea cu data de 25 martie. Cum vor face asta? Vor da peste cap Registratura Senatului?", a întrebat Bodea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, miercuri, că Senatul se va conforma deciziei Curţii Constituţionale privind redactarea hotărârii referitoare la cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova, chiar dacă astfel este schimbată 'complet' cutuma parlamentară privind hotărârile negative.