Evenimentul Zilei > International > Senatorul american Ted Stevens a murit într-un accident de avion
Senatorul american Ted Stevens a murit într-un accident de avion

Senatorul american Ted Stevens a murit într-un accident de avion

Fostul sennator de Alaska Ted Stevens, în vârstă de 86 de ani, şi-a pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni în care se afla s-a prăbuşit, relatează BBC.

Ca o ironie a sorţii, în urmă cu 32 de ani, Ted Stevens a supravieţuit unui accident de avion pe aeroportul internaţional din Alaska. Şi-a pierdut însă atunci soţia.
La bordul aparatului mai erau opt persoane, cinci au murit şi patru au supravieţuit. Printre ei fostul director NASA Sean O’Keefe şi fiul său. Doi răniţi sunt în stare critică. Toţi erau în drum spre o vacanţă la pescuit.
Ted Stevens şi O’Keefe erau vechi parteneri de pescuit.
Epava avionului a fost localizată în munţi în apropiere de Dillingham. Operaţiunile de salvare au fost îngreunate de vremea nefavorabilă.
Echipele de intervenţie au folosit elicoptere ca să-i scoată pe supravieţuitori.
Preşedintele american, Barack Obama, a prezentat condoleanţe familiei îndurerate a senatorului şi a vorbit despre devotamentul cu care Ted Stevens i-a reprezentat pe locuitorii din Alaska.

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zqUs-7IdjMU&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zqUs-7IdjMU&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>