Evenimentul Zilei > Politica > Senatorii votează azi asupra cererii DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova
Senatorii votează azi asupra cererii DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova

Senatorii votează azi asupra cererii DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova

Senatul se va pronunţa azi, la ora 10.00, asupra solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova.

 Întrebat dacă a vorbit cu liderii de grup pe tema asigurării cvorumului la şedinţa de azi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a spus, ieri, că nu intră în atribuţiile sale să asigure prezenţa senatorilor la dezbateri.

"Cred că e o întrebare pe care nu puteţi că mi-o adresaţi mie, întrebaţi liderii de grup şi întrebaţi senatorii, este obligaţia lor, conform statutului, de a fi prezenţi la şedinţă, mâine este zi de lucru plină. Avem, în afară de solicitarea aceasta, şi alte proiecte înscrise pe ordinea de zi. Ţinând cont că luni şi marţi au fost zile de sărbătoare şi nu s-a lucrat, sigur că programul Senatului se translatează cu aceste două zile. Astăzi şi mâine sunt zile normale de lucru", a răspuns Tăriceanu.

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au participat, ieri, la şedinţa grupului PNL din Senat pentru a-i mobiliza pe liberali să fie prezenţi, joi, în plen, pentru a vota cererile Justiţiei în cazul Şova, însă Gorghiu a precizat că aigurarea cvorumului depinde de majoritatea parlamentară.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: