Evenimentul Zilei > Politica > Senatorii, generoși cu vacanțele lor
Senatorii, generoși cu vacanțele lor

Senatorii, generoși cu vacanțele lor

Ca să nu se supere nimeni și să nu se ia o hotărâre în funcție de religie, senatorii și-au luat vacanță și de Paștele catolic și de cel ortodox. Deputații nu au luat încă o decizie, dar, cel mai probabil, vor copia modelul colegilor.

Aleșii din Senat nu vor veni la muncă aproape două săptămâni, în timp ce bugetarii vor avea liber doar prima și a doua zi de Paște. Astfel, în perioada 6-14 aprilie, ușile de la Senat se vor închide, iar aleșii vor sta acasă. Anul acesta catolicii sărbătoresc Învierea Domnului pe 5, 6, respectiv 7 aprilie, cu o săptămână mai repede față de ortodocși.

Condiția: trei zile de plen

Ca să nu fie nevoiți să își împartă zilele libere în funcție de religie, senatorii au decis să își ia o vacanță prelungită de aproape două săptămâni. „S-a luat această decizie pentru că nu puteam să dăm liber doar de Paștele catolic sau doar de cel ortodox. Nu voiam să se supere nimeni și astfel am luat decizia ca în perioada 6-14 aprilie toată lumea să fie liberă, dar cu condiția ca în 15, 16 și 17, adică miercuri, joi și vineri să avem plen”, au declarat, pentru EVZ, surse parlamentare. Deși la Camera Deputaților încă nu s-a luat o hotărâre în acest sens, probabil se va copia modelul colegilor din Senat și își vor lua și ei vacanță în aceeași perioadă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: